Kovesi, reinvitată peste două zile la audieri de către Comisia de anchetă a alegerilor din 2009

Comisia de anchetă a alegerilor din 2009 a decis, luni, prin vot, să o reinvite pe Laura Codruţa Kovesi, procuror şef DNA, la audieri, ca urmare a deciziei CCR şi a publicării motivării acestei decizii în Monitorul Oficial.

Urmărește
717 afișări
Imaginea articolului Kovesi, reinvitată peste două zile la audieri de către Comisia de anchetă a alegerilor din 2009

Kovesi, reinvitată peste două zile la audieri de către Comisia de anchetă a alegerilor din 2009

Reinvitarea lui Kovesi a fost decisă cu 9 voturi "pentru", 2 voturi "împotrivă" şi o abţinere. Propunerea de reinvitare care a fost supusă votului Comisiei a fost făcută de către deputatul PSD Liviu Pleşoianu, care a invocat elemente din decizia CCR, precum şi faptul că acest for, respectiv comisia de anchetă, a elaborat până acum doar un Raport parţial din cauza refuzului unor persoane de a se prezenta la audieri.

Deputatul PNL Cezar Preda s-a poziţionat împotriva reinvitării, precizând că există suficiente elemente şi înscrisuri pentru a trage concluzii.

Florea: Kovesi, reinvitată miercuri la audieri la Comisia de anchetă a alegerilor din 2009

 Preşedintele Comisiei de anchetă a alegerilor din 2009, deputatul PSD Oana Florea, a precizat, luni, că îi va transmite procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, invitaţia de a se prezenta miercuri dimineaţa pentru a fi audiată de acest for parlamentar.

„În principiu, având în vedere că audierea domnului Videanu este deja stabilită pentru miercuri dimineaţă, cred că tot miercuri dimineaţă, în jurul orei 9-9.30 vom face această invitaţie (pentru Kovesi, n.r.)”, a spus Florea.

Întrebată ce se va întâmpla dacă şi de această dată Kovesi va refuza prezenţa la audieri, aşa cum a făcut de patru ori până în prezent, Florea a răspuns: „Nu am idei preconcepute, ne facem datoria în continuare. Este decizia dânsei dacă vine sau nu”.

„Din păcate, România a inclus în Constituţie, după modelul altor state, posibilitatea de a avea comisii speciale de anchetă, dar nu a înţeles pe deplin importanţa acestor comisii şi greutatea lor. În acest fel, noi nu avem o lege specială, astfel încât, pe parcursul celor câteva luni de comisie, am recurs la patru - iată a patra decizie a CCR - pentru a fixa un cadru legislativ atât de necesar funcţionării noastre”, a spus Florea.

Ea a subliniat că CCR statuează, în ultima decizie, obligativitatea oricărei persoane care deţine o funcţie publică de a veni la Parlament în virtutea principiului colaborării loiale şi în virtutea bunei credinţe pentru a lămuri aspecte şi evenimente semnificative din viaţa societăţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici