- Home
- Social
- (16.07.2020, 16:15)
- Eugenia Foarfecă , Andreea Burnar , Gelu Chetrăruc
S-au cheltuit miliarde, dar medici tot nu avem. Cristian Oancea, manager de spital: „Suntem la limită, am stat non-stop în spitale”
- S-au cheltuit miliarde de la începutul pandemiei, dar medici tot nu avem
- Pe o singură tranşă de echipamente de protecţie, de 200 de tone, s-au cheltuit peste 10 milioane de euro
- Din bugetul FNUASS sunt suportate cheltuielile pacienţilor cu Covid-19, până în septembrie
- Cristian Oancea, manager spital: Suntem la limită, am stat non-stop în spitale
- De la intrarea României în UE au plecat din ţară este 40.000 de medici
- Ministrul Sănătăţii: Nu trebuie să stăm să vedem ce s-a schimbat în sistemul sanitar
Urmărește
1946 afișări
Sursa FOTO: Profimedia
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru te anunţă că în perioada pandemiei s-au făcut suficiente achiziţii, că există în spitale stocuri de materiale şi asta e tot ce contează.
Cât am stat închişi în casă s-au făcut achiziţii pe sume fabuloase. În mai, pe o singură tranşă de echipamente de protecţie, am cheltuit 15 milioane de euro. Am avut de unde să şi donăm. Ţara noastră a oferit Republicii Moldova, în urmă cu 3 luni, o donaţie de echipamente medicale şi medicamente în valoare de 3,5 milioane de euro.
Toate astea în timp ce, potrivit Economica, în primele patru luni ale acestui an am avut un deficit de 2,83 miliarde de lei la Fondul Naţional Unic al Asigurărilor Sociale de Sănătate din care este finanţat, în mare parte, sistemul sanitar. de peste nouă ori mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, Din bugetul acestui fond sunt suportate serviciile medicale şi medicamentele pacienţilor cu Covid-19, până la 30 septembrie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Intrarea în Schengen şi deschiderea autostrăzilor de la Craiova la Paşcani încing piaţa de logistică
-
Consiliul UE adoptă recomandări pentru ţările în procedură de deficit excesiv, între care România
-
Zelenski afirmă că Ucraina nu va recunoaşte niciodată teritoriile ucrainene ocupate de armata Moscovei ca parte a Rusiei
Iar în ceea ce priveşte resursa umană, stăm la fel de prost. Managerul spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara îţi spune că puţinii medici care au mai rămas muncesc la foc continuu, au obosit şi sunt la limită. Să nu uiţi că şi medicii de ATI sunt foarte puţini şi epuizaţi. În toată ţara lucrează doar 1672, potrivit Preşedintelui Colegiului Naţional al Medicilor.
Nici situaţia pacienţilor cronici nu a fost rezolvată în această perioadă. Mii de bolnavi se plâng că nu au ajuns pentru investigaţii în multe spitale unde au fost trataţi exclusiv pacienţi Covid.
Nelu Tătaru, Ministrul Sănătăţii, a declarat la Galaţi, pe 13 aprilie: „Există materiale, există medicamente, există echipamente, capacitatea de testare, de la un punct cu 100 de teste pe zi am ajuns la 115 puncte cu aproape 18.000 de teste pe zi, un sistem medical cu un altfel de moral, dar , mă repet, nu trebuie să stăm să vedem ce s-a schimbat în sistemul sanitar, ci trebuie să trecem de un moment pandemic.”
„Personalul medical, suntem la limită, am stat non stop în spitale, nu ne-am luat concediu, acum am dat drumul la concedii, gândiţi-vă că noi, când vedem în mass media ce se întâmplă, cum sunt plajele pline, terasele pline, şi noi stăm în spital, şi rugăm oamenii să ne înţeleagă şi pe noi”, spune Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara.
„Trebuie facilitate procedurile prin care se fac angajările pentru că sunt absolut anevoioase. Trebuie să dăm drumul la concursuri, posturi am, doritori ar fi, mai ales pe asistenţii medicali”, afirmă Andrea Neculau, director executiv DSP Braşov.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Micile detalii fac diferența. Ce să NU faci la un interviu de angajare
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 13:44
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
-
astăzi, 13:39
Republica Moldova nu va participa la Eurovision 2025. Motivele din spatele deciziei