La Miercurea Ciuc s-au înregistrat minus 17 grade Celsius
Cea mai scăzută temperatură din ţară, din această iarnă, a fost înregistrată, în noaptea de joi spre vineri, la Miercurea Ciuc, unde termometrele au indicat minus 17 grade Celsius.
La Miercurea Ciuc s-au înregistrat minus 17 grade Celsius (Imagine: Haaz Sandor/Mediafax Foto)
Potrivit meteorologului Lado Gabriella de la staţia Miercurea Ciuc, minus 17 grade s-au înregistrat după miezul nopţii de joi spre vineri, la Miercurea Ciuc, iar temperatura a rămas la această valoare timp de o oră. Ulterior, temperatura a început să crească.
Conform ANMH, aceasta a fost cea mai scăzută temperatură înregistrată în această iarnă în ţară.
Temeperaturi scăzute au fost şi în alte localităţi din Harghita, valorile minime find de minus 11,5 grade la Joseni, minus 11 grade la Odorheiu Secuiesc şi minus 8,3 grade Celsius la Topliţa.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Protest în Capitală: Un bărbat asupra căruia a fost găsită o sumă mare bani, dus la poliţie
-
Criza politică din Coreea de Sud. Preşedintele Yoon nu va participa la audierea de punere sub acuzare. Motivul invocat
-
Zelenski le cere aliaţilor să-şi onoreze promisiunile privind livrările de arme către Ucraina
Potrivit meteorologilor, maxiemele de vineri se vor situa, în Harghita, între minus opt şi minus patru grade Celsius, dar va fi frig noaptea şi dimineaţa.
În Bistriţa-Năsăud, temperatura a scăzut până la minus 10 grade Celsius la Piatra Fântânele, în Pasul Tihuţa.
Inginerul şef de la Secţia Bistriţa a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, Grigore Vlad, a declarat, vineri, că la Piatra Fântânele, pe DN 17, a fost cel mai frig, înregistrându-se minus 10 grade Celsius.
Temperaturi scăzute, de minus şase grade Celsius, au fost şi la Dealul Ştefăniţei, pe DN 17C, şi la Rodna, pe DN 17D. La Bistriţa au fost minus patru grade la primele ore ale dimineţii de vineri, după care a început să ningă din nou.
"Am aruncat pe drumuri peste 300 de tone de antiderapant ca să nu se formeze polei în zonele în care au scăzut temperaturile. Acţionăm cu toate utilajele şi pe DN 17 între Bistriţa şi Beclean, zonă în care ninge", a spus Vlad.
Potrivit reprezentanţilor Sistemului de Gospodărire a Apelor Bistriţa-Năsăud, cel mai mult a nins la Şintereag, unde au căzut 4,7 litri de precipitaţii în 24 de ore şi unde stratul de zăpadă măsoară 14 centimetri.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO