- Home
- Social
- (12.05.2020, 17:00)
- Raisa Humeniuc
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video La privat, învăţământul online nu înseamnă plictiseală. Cum îi ajută pe profesori, părinţi şi copii o şcoala din Cluj
- La o şcoală privată din Cluj entuziasmul copiilor de a învăţa chiar şi online nu a scăzut deloc
- Orele sunt interactive, iar profesorii adoptă diferite tactici ca să le capteze elevilor mereu atenţia
- Profesorii foloseau des tehnologia şi s-au adaptat repede la predatul online
- Ca să îi susţină pe elevi să treacă cu brio peste această perioadă, profeorii sunt suţinuţi la rândul lor de psihologi
Urmărește
3567 afișări
Poate crezi că şcoala online îi plictiseşte pe elevi, dar nu trebuie să fie aşa. La o şcoală privată din Cluj profesorii reuşesc să le trezeacă învăţăceilor interesul de fiecare dată, iar orele abia se încheie. Miss Anca i-a aşteptat pe elevi cu o mască pe faţă.
Copiii se bucură de fiecare dată când incep orele online. Doar dorul de şcoală şi de pauzele lungi nu poate fi schimbat, aşa că învăţătoarea le-a făcut o surpriză.
Dacă situaţia ajunge să îi copleşească la un moemnt dat pe profesori, pătinţi sau copii, intervin psihologii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
„De-abia aştept să intru cu ei şi să îi aud. A fost foarte obositor la început. Fiecare profesor lucrează cu psihologul pe care şi la ales, aceştia ne-au spus că de fiecare dată când simţim nevoia putem să îi contactăm.”, a declarat Anca Nealcoş, învăţătoare.
Într-o altă clasă plină de bănci goale, o profesoară de matematică de clasa a VII-a a profită din plin de tehnologie,iar predatul geometriei nu s-a schimbat mai deloc.
„Mă simt sigură pe mine cu predatul online. Mi-am achiziţionat o tabletă grafică, care îmi permite trimiterea materialelor în timp real, completarea desenelor şi a demonstarţiilor. De exemplu în momentul în care eu scriu, copiii văd. Avem raideră, ştergem. Mi-au zis, Miss, parcă vedem tabla în faţa noastră.”, a declarat Ioana Şerdean, profesor de matematică.
Chiar dacă a fost grav afectată de această cirză, conducerea şcolii face tot ce poate ca să îi susţină pe profesori si elevi. Se gândeşte şi la un plan de redeschidere. Rămâne totuşi să se întrebe de ce în alte ţări se poate şi la noi nu.
„Arătăm o contradicţie, ţările care au decis să deschidă şcolile au anulat examenele, practic elevii care revin în şcoală revin pentru a socializa, pentru a învăţa. Noi ca şi ţară am decis să dăm totuşi examenele naţionale lucru care este contrar cu închiderea şcolilor până în septembrie.”, spune Ruxandra Mercea, director şcoală privată.
Până când lucrurile vor reveni la normal, şcoala şi-a propus să îi susţină pe toţi profesorii din ţară care se simt depăşiţi de situaţie, iar în luna iunie va organiza un summit online.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Actori din Oradea, trimişi în şomaj tehnic, contestă decizia şi vorbesc despre lipsă totală de dialog social
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe