La stat sau la privat? Investigaţii post COVID-19 pentru un organism sănătos. Clinicile propun un nou model de business

  • Virusul SARS-CoV-2 poate lăsa afecţiuni ce pot ţine o viaţă întreagă
  • Spitalele de stat nu pot să investigheze aceste afecţiuni pentru că abia fac faţă cu pacienţii la care boala a debutat
  • Există însă soluţii, clinicile din privat au analizat acest trend şi au venit cu un nou model de business
Urmărește
4572 afișări
Imaginea articolului La stat sau la privat? Investigaţii post COVID-19 pentru un organism sănătos. Clinicile propun un nou model de business

Ştiu, te-ai vindecat recent de Covid-19 şi crezi că de acum încolo totul o să fie bine. Poate aşa va fi, însă ar fi bine să te consulţi şi cu un specialist care să te asigure că virusul nu ţi-a afectat şi alte funcţii ale organismului. Dacă nu eşti precaut, în timp îţi pot apărea complicaţii fără să îţi dai seama. Ţi-o spune dr. Mihai Ungureanu, medic specialist la clinica de diagnostic Gral.

„Acest pachet de investigaţii practic nu se poate face în spital sau în marile policilinici. Acolo este o sensibilitate foarte mare în sensul că, pe lângă problema Covid-ului, mai sunt şi bolnavii care vin în mod obişnuit la medicul de familie sau la specialist la diabet, la boli cardiovasculare la reumatologie şi aşa mai departe.” 

„Acolo e aglomeraţie. E greu să te ocupi şi de pacienţii cronici de care te ocupai în permanenţă până la izbucnirea pandemiei. Să faci acest pachet în plus de investigaţie este o povară pe care sistemului public, să zic aşa, îi e greu să o susţină...Nu mai vorbim de spitale. La privat, într-o clinică privată, o policlinică - deci ambulatorie, că nu vorbim decât de ambulator - se pot face aceste investigaţii într-un timp mult mai scurt, un timp de aşteptare pe coridor şi după, rezultatul analizelor mult mai scurt. Deci asta ar fi diferenţa. Aici nu vorbim de competenţă, vorbim de dotare, în mare parte, şi de timpul pe care ni-l permitem pentru un pacient”, spune dr. Mihai Ungureanu.

O strategie care să-i monitorizeze pe cei vindecaţi nu a fost încă implementată. Iar în lipsa unor investigaţii, persoanele care au trecut prin boală nu pot şti dacă au rămas cu afecţiuni care în timp se pot transforma în boli cronice. Robert Şerban, director general Gral Medical îţi spune cum ar putea fi soluţionată această problemă. 

„Spitalele care sunt Covid (...) abia rezolvă problema pacientului care e în interior, care are boala. Ca să rezolve problema post acută ar trebui să aibă capacitatea...Nu o au la momentul ăsta. Problema post Covid este de tip ambulator.”

„În zona de ambulator mai puţin pot lucra acum, pentru că nu primesc pacienţi de tip ambulator înauntru. Există riscul să se infecteze de la pacienţii spitalizaţi cu Covid şi atunci toată zona asta trebuie să se mute către ambulatoarele independente sau ambulatoarele private. Chestia asta nu este reglementată, este o chestie pe care am văzut-o noi că se cere de la pacienţi”, adaugă Robert Şerban.

„Doctorii noştri, utându-se la tot ce s-a publicat despre aşa ceva, utându-se la rapoartele publicate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, au văzut ce implicaţii sunt pe anumite organe şi atunci am zis: Ok, dacă implicaţiile sunt pe anumite organe, hai să vedem funcţionalitatea acelor organe. Ceea ce face acest post-Covid este verificarea funcţionalităţii respectivelor organe care ar putea fi afectate de trecerea prin boală.”

  • Investigaţii post Covid-19: 380 - 400 lei

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici