- Home
- Social
- PLOIEŞTI, (26.02.2020, 14:39)
- Laura Petrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
La „Târgul de Mărţişor” de la Ploieşti, cumpărătorii preferă produsele din China celor artizanale
- „Târgul de Mărţişor” din Ploieşti a prezentat o ofertă de produse hand-made foarte atractivă
- Singurul neajuns al mărţişoarelor artizanale ar fi preţul „piperat”
- Cumpărătorii preferă în acest caz mărţişoarele chinezeşti
Urmărește
3264 afișări
La târgul de Mărţişor de la Ploieşti, cumpărătorii preferă produsele din China celor artizanale
Mai scumpe faţă de mărţişoarele chinezeşti, cele artizanale, expuse, de miercuri, într-un târg organizat la Ploieşti, atrag mai degrabă privitori, decât cumpărători. „La chinezi, cu 2 lei iei la toată strada”, spune o femeie.
Târgul de mărţişor se desfăşoară în faţa Palatului Culturii, din Ploieşti, pe Bulevardul Republicii. Sunt doar câteva mese pe care meşterii populari sau artiştii plastici prahoveni şi-au expus marfa.
Printre ei, şi o copilă de 14 ani, din localitatea Făget. Două luni a muncit, după şcoală sau teme, să facă mărţişoare. Acum a venit cu mama ei la Ploieşti să vândă simbolurile primăverii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
„Floricele avem de diferite culori. Eu le-am lucrat. Acestea sunt făcute dintr-un săculeţ. Aici avem un trifoi. Sunt legate prin axa şi pe spate sunt stil broşă”, se mândreşte Diana Dumitru.
Pentru ea, mărţişoarele chinezeşti nu au valoare.
„Cele chinezeşti sunt cu totul altfel, sunt simple nu înseamnă absolut nimic pentru mine. Acestea ştiu că sunt făcute de mâna cuiva, le port cu drag, sunt cu totul altfel”, a declarat Diana.
Alături de ea este o femeie din Ploieşti, în vârstă de 68 de ani. De-o viaţă face diferite lucruri din aţă sau melană, dar de doi ani s-a apucat şi le să vândă.
Elena Baican lucrează diferite mărţişoare, iar anul acesta a reprodus şi un model, un ghiocel, vechi de 60 de ani.
„Este un model de acum 60 de ani pe care mi l-a dăruit învăţătoarea mea dar l-am reprodus în 3 exemplare să văd cum merge”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Elena Baican.
Ploieşteanca a făcut puţini ghiocei, pentru că mărţişoarele chinezeşti le dau mari bătăi de cap comercianţilor autohtoni.
„La chinezi, cu 2 lei dai la toată strada. Am văzut aici. O doamnă, cu doi lei a luat 20. Eu mai bine le dau cadou decât să le dau cu 2 lei. Pur şi simplu le dau cadou”, a afirmat femeia.
Cumpărătorii, puţini la număr, vin şi se uită, admiră şi pleacă.
„Sunt superbe. Noi păstrăm tradiţia şi vreau să-i învăţ şi pe copii. Tot ce e făcut manual e mai frumos, nu chinezeşti”, spune o femeie.
Nu coronavirusul îi determină pe ploieşteni să aleagă marfa românească, ci faptul că le e drag să aibă ceva tradiţional.
„Mult mai frumoase şi mai interesante. Se vede că sunt tradiţionale româneşti din acestea o să cumpăr, cu siguranţă. Nu este vorba de virus este vorba de tradiţie şi de importanţa a ceea ce fac cei pasionaţi cu har de la Dumnezeu”, a declarat o ploieşteancă.
„Târgul de Mărţişor” se desfăşoară până pe 2 martie 2020, între orele 10.00-18.00, în faţa Palatului Culturii, pe Bullevardul Republicii, aleea pietonală dinspre zona intrării principale.
Aici, un mărţişor făcut din aţă, sfoară, piele sau un origami costă între 3 şi 7 lei.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Percheziţii în locuinţa unui bărbat, suspect de şantaj. Şi-ar fi ameninţat fosta iubită cu fotografii indecente
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe