Laborator clandestin de fabricare a metanfetaminei, descoperit la Sighetu Marmaţiei

  • Un laborator clandestin de fabricare a metanfetaminei a fost descoperit la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş.
  • „Producătorii” erau de origine cehă şi slovacă, iar alte două persoane, de origine ucraineană îi sprijineau şi asigurau paza.
  • Cei 4 au produs 1,6 kg de substanţă.
  • Ei au fost reţinuţi.
Urmărește
44 afișări
Imaginea articolului Laborator clandestin de fabricare a metanfetaminei, descoperit la Sighetu Marmaţiei

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş, sub coordonarea Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi a Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Maramureş, au documentat, duminică, activitatea infracţională a unor persoane bănuite de comiterea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc.

„Cercetările efectuate până în prezent au reliefat faptul că, la finalul lunii septembrie, persoanele cercetate, în scopul producerii unor cantităţi de droguri de mare risc, s-au deplasat în municipiul Sighetu Marmaţiei şi au demarat achiziţionarea de materiale şi substanţe necesare în procesul de fabricare a metamfetaminei, precum şi identificarea unui imobil în care să poată operaţionaliza un laborator clandestin. Aceştia au închiriat o locuinţă în comuna Petrova, judeţul Maramureş, unde au transportat echipamentele şi substanţele, persoanele de origine cehă şi slovacă având cunoştinţele necesare fabricării drogului de mare risc (metamfetamină), iar persoanele de origine ucraineană având rolul de a-i sprijini pe cei doi şi de a asigura paza locului de fabricare”, transmite Poliţia Română.

Pe parcursul a două zile, cele patru persoane au produs o cantitate de metamfetamină destinată vânzării, după care au intenţionat să părăsească zona, având asupra lor aproximativ 1,6 kilograme din substanţa produsă.

Aceştia au fost prinşi în flagrant în timp ce se deplasau cu două autoturisme.

De asemenea, s-a făcut şi o percheziţie domiciliară în imobilul în care a funcţionat laboratorul ilegal, fiind identificate şi ridicate diverse ambalaje, instrumente şi ustensile, precum şi cantităţi de substanţă, susceptibile că ar fi fost utilizate de către persoanele bănuite la producerea metamfetaminei.

„Echipele implicate în activitatea procedurală au fost echipate cu măşti de protecţie, analiza efectuată de către specialiştii CBRNE, indicând un grad ridicat de toxicitate a aerului din interiorul locuinţei utilizate de către făptuitori ca laborator, în intervalul 02-05 octombrie 2024”, arată Poliţia.

În urma cercetărilor şi a probatoriului administrat, a fost dispusă reţinerea pentru 24 de ore a patru persoane, respectiv trei bărbaţi de naţionalitate cehă şi ucraineană şi o femeie de naţionalitate slovacă, cu vârste cuprinse între 32 şi 44 de ani.

Cele patru persoane vor fi prezentate în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Maramureş cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici