- Home
- Social
- CRAIOVA, (25.06.2016, 13:31)
- Ana Maria Constantinescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Lanţ uman pe traseul Craiova-Piteşti: Oamenii cer construirea unei autostrăzi - VIDEO
Circa o sută de persoane au format, sâmbătă, un lanţ uman pe traseul Craiova-Piteşti, cerând construirea unei autostrăzi în zonă, promisă de guvernanţi încă din 2007, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
1459 afișări
Cele circa o sută de persoane participante la manifestare declară că vor să atragă atenţia autorităţilor de la Bucureşti asupra necesităţii construirii unei autostrăzi în zonă.
Oamenii, dotaţi cu pancarte pe care au inscripţionat mesajul "Oltenia vrea autostradă”, spun că demersul lor este simbolic, dar vor ca autorităţile să înţeleagă necesitatea autostrăzii Craiova - Piteşti.
Protestul este organizat lunar, începând din aprilie.
Construcţia autostrăzii a fost promisă de guvernanţi încă din 2007. Protestatarii cred că, dacă această autostradă va fi construită, regiunea Oltenia va deveni mai atractivă pentru investitori, ceea ce va duce la creşterea numărului locurilor de muncă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
"Orice investitor care vrea să îşi dezvolte o afacere se interesează în primul rând de infrastructură. Cum drumurile sunt aşa cum sunt, iar cu trenul nu este rentabil să transporţi marfa pentru că şi acolo sunt probleme cu infrastructura, zona noastră este ocolită de investitori. Doljul este primul pe ţară la numărul de şomeri. Avem nevoie de mai multe locuri de muncă, iar pentru asta avem nevoie de autostradă. Am mulţi prieteni care, la fel ca mine, vor să trăiască, să muncească aici, nu în alte ţări. Guvernanţii ar trebui să se mai gândească şi la noi”, spune Adrian Cranta, unul dintre tinerii participanţi la protest.
În bugetul de stat pe 2016 a fost prevăzută suma de 1,5 milioane euro pentru efectuarea unui studiu de fezabilitate pentru construcţia autostăzii Craiova-Piteşti.
Licitaţia pentru "Contract de concesiune de lucrări publice privind proiectarea, construcţia, finanţarea, operarea şi întreţinerea Drumului Expres / Autostrada Craiova – Piteşti, km 0+000 – km 121+185” a fost lansată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice în data de 9 martie 2013. Cinci consorţii s-au înscris la aceasta: Obrascon Huarte Lain SA - OHL ZS SA, China Communications Construction Company - Dogus Insaat VE Ticaret AS - Egis Projects, Spedition UMB - Tehnostrade - Vectra Service, Strabag AG - Strabag SE - Vinci Construction Grands Projects - Vinci Construction Terassament - Aktor SA - Aktor Concessions SA (denumită Via Subcarpatica) şi Impregilo SpA - Salini SpA.
Alegerea constructorului, dar şi a variantei de drum care urma să fie realizat, expres sau autostradă, trebuia decisă în urma etapei de dialog competitiv cu candidaţii preselectaţi, însă toate procedurile au fost suspendate din lipsă de fonduri.
Citeşte şi: Proiectele imobiliare care ar fi trebuit să schimbe faţa Bucureştiului. De la autostrăzi suspendate la zgârie-nori în Dorobanţi - GALERIE FOTO
Citeşte şi: Ministerele anunţă pe hârtie facilităţi pentru contribuabili, investiţii, autostrăzi, transparenţă
Citeşte şi: Ambasadorul SUA: Dacă nu ar fi existat corupţie în România, s-ar fi construit mai repede autostrăzi
Citește pe alephnews.ro: Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Proiectele imobiliare care ar fi trebuit să schimbe faţa Bucureştiului. De la autostrăzi suspendate la zgârie-nori în Dorobanţi - GALERIE FOTO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Tudor Chirilă știe de ce Raluca Moldoveanu nu a câștigat Vocea României! „Am punctat chestia asta”
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe