- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (17.09.2012, 20:56)
- Departamentul Social - Mediafax , Livia Ispas ,
Laureatul Nobel pentru Medicină, Luc Montagnier, se va afla marţi şi miercuri la Bucureşti
Laureatul premiului Nobel pentru Medicină profesorul Luc Montagnier participă, marţi, la Bucureşti, la lansarea proiectului Momentul Magellan al Medicinei, contribuţia românească la programul Global Ethics, iniţiativă a Federaţiei Mondiale a Cluburilor pentru UNESCO.
Urmărește
414 afișări
Luc Montagnier, laureat al premiului Nobel, se va afla marţi şi miercuri la Bucureşti (Imagine: AFP / MediafaxFoto)
Alumnus Club pentru UNESCO, împreună cu Fundaţia Spandugino, organizează, în perioada 17 - 19 septembrie, evenimentul pilot al proiectului Momentul Magellan, la care va participa laureatului premiului Nobel pentru Medicină, profesorul Luc Montagnier.
Proiectul Momentul Magellan al Medicinei, contribuţia românească la programul Global Ethics, iniţiativă a Federaţiei Mondiale a Cluburilor pentru UNESCO, va fi lansat, marţi, la ora 11.00, la Universitatea de Medicină şi Farmacie Bucureşti.
Profesorul Luc Montagnier va participa apoi la lansarea cărţii "Laureatul Nobel şi călugărul", apărută la Editura Spandugino, şi va susţine o conferinţă pe tema "Factorului infecţios în bolile cronice".
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cornel Oţelea, singurul handbalist român care a câştigat de trei ori titlul mondial, a murit
-
Elon Musk reacţionează la comentariile privind gestul său de la învestirea lui Trump: „Atacul este atât de obosit”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
Laureatul premiului Nobel va avea, marţi, de la ora 18.30, la Ateneul Român, un dialog cultural-ştiinţific cu academicianul Solomon Marcus.
Printre invitaţii de onoare la acest dialog sunt preşedintele Federaţiei Mondiale a Asociaţiilor, Centrelor şi Cluburilor pentru UNESCO, George Christophides, reprezentantul UNESCO Paris, Ana Dumitrescu, ambasadorul Franţei la Bucureşti, Philippe Gustin, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş", prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Puiu Haşotti, reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Bucureşti, ai Guvernului, precum şi lideri ai mediului de afaceri din România.
Profesorul Luc Montagnier va vizita, miercuri, Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş" din Capitală.
Evenimentul marchează primul an de existenţă a proiectului Momentului Magellan.
Laureatul premiului Nobel petnru medicină, profesorul Luc Montagnier, care a descoperit virusul imunodeficienţei umane, este absolvent al Facultăţii de Medicină şi al Facultăţii de Ştiinţe Biologice ale Universităţii din Paris. La vârsta de 23 de ani a devenit asistent universitar, iar după o perioadă de stagiu postdoctoral în două laboratoare britanice, şi-a petrecut următorii ani de carieră în Institutul Curie şi, aproape 30 de ani, în Institutul Pasteur din Paris.
În cadrul noului Departament de Virusologie de la Institutul Pasteur, profesorul Luc Montagnier a fondat Unitatea de Cercetare Virală Oncologică, unde şi-a dedicat activitatea studiului virusurilor cancerigene, în special retrovirusurilor oncogene, aspectelor biochimice ale interferonului şi transformărilor maligne, inclusive la schimburile membranare în relaţie cu creşterea pe mediul de agar, o nouă proprietate a celulelor maligne din culturi, la descoperirea cărora a contribuit.
Academicianul Solomon Marcus a urmat cursurile Facultăţii de Matematică din cadrul Universităţii Bucureşti, obţinând titlurile de doctor în matematică şi doctor docent. După absolvirea facultăţii, a predat ca profesor la Facultatea de Matematică din cadrul Universităţii Bucureşti. Profesorul Solomon Marcus este autor a numeroase studii interdisciplinare şi cărţi ce privesc analiza matematică, topologia, utilizarea matematicii în lingvistică, în analiza teatrală, în ştiinţele naturale şi sociale. A publicat peste 50 de volume în România, traduse în mai multe limbi europene (precum engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă, rusă etc.) şi nu numai, şi aproximativ 400 de articole apărute în reviste ştiinţifice sau de specialitate din Europa, SUA, Canada, America de Sud, Japonia, India. Opera sa a fost citată de peste o mie de autori. Din 1993, matematicianul Solomon Marcus a devenit membru corespondent al Academiei Române, iar în 2001 a fost ales ca membru titular al Academiei Române.
Proiectul Momentul Magellan, ce se va derula pe parcursul a patru ani, între 2012 şi 2016, reprezintă contribuţia românească la Programul Global Ethics, iniţiat de Federaţia Mondială a Asociaţiilor, Centrelor şi Cluburilor pentru UNESCO, şi are ca scop lansarea unui demers creator prin punerea în valoare a patrimoniului cultural-ştiinţific naţional şi european.
De asemenea, proiectul îşi propune aducerea la aceeaşi masă de discuţii a unor actori relevanţi din sfera academică, a institutelor ştiinţifice, culturale, a sectorului guvernamental şi non-guvernamental.
"Momentul Magellan se naşte printr-o conjugare armonioasă dintre ştiinţă, cultură şi educaţie, punându-se accent pe moralitatea realităţii şi pe etica veritabilă, universal acceptate", au precizat reprezentanţii Clubului pentru UNESCO şi Fundaţiei Spandugino, într-un comunicat de presă.
Programul "Global Ethics: Save the Planet Earth" îşi propune pe termen lung identificarea unor modalităţi de implementare a unor modificări şi remodelări ale sistemului global la nivel economic, social, ecologic.
"Programul se doreşte a fi un promotor în trezirea sentimentului de solidaritate şi cooperare între diferite civilizaţii, în încurajarea schimbului şi interacţiunii la nivel global pentru a asigura mobilizarea şi conştientizarea oamenilor asupra importanţei respectării eticii globale. Această mobilizare este necesară pentru generaţiile viitoare, care ar avea posibilitatea de a trăi în armonie", au precizat sursele citate.
Alumnus Club pentru UNESCO, organizaţie neguvernamentală înfiinţată în anul 2000, cu reprezentanţi în 10 ţări, este formată în marea majoritate din tineri, scopul acesteia fiind de a pune la dispoziţia membrilor săi cât mai multe posibilităţi de implicare în proiecte şi iniţiative incluse în sfera educaţiei, ştiinţei, culturii şi comunicării.
Fundaţia Spandugino promovează un model cultural al calităţii şi al responsabilităţii care are în vedere principiul " Educaţie şi Cultură pentru un Viitor mai bun". Programele educaţionale vizează creşterea gradului de conştientizare a diversităţii culturale şi consolidarea dialogului intercultural.
Programele din domeniul medical urmăresc cu precădere creşterea gradului de conştientizare a rolului patologiei infecţioase în bolile cronice, precum şi facilitarea schimbului de informaţii, perspective şi experienţă între specialişti, pentru găsirea de noi metode mai performante de diagnostic şi tratament în domeniu, au precizat sursele citate.
Citește pe alephnews.ro: Micile detalii fac diferența. Ce să NU faci la un interviu de angajare
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe