Prima pagină » Social » Lazăr chemat să decidă cine este competent între DNA şi Secţia de anchetă să facă urmărirea penală în „Tel Drum”

Lazăr chemat să decidă cine este competent între DNA şi Secţia de anchetă să facă urmărirea penală în „Tel Drum”

DNA a sesizat procurorul general pentru ca acesta să decidă care parchet dintre DNA şi Secţia de anchetă a magistraţilor este competentă să efectueze urmărirea penală, a anunţat procurorul şef interimar DNA Călin Nistor, care a precizat că o copie a dosarului a fost remisă Secţiei de anchetă.
Lazăr chemat să decidă cine este competent între DNA şi Secţia de anchetă să facă urmărirea penală în
Florin Zafiu
22 feb. 2019, 15:11, Social

„Conflictul pozitiv de competenţă se constată atunci când două organe de urmărire penală, în speţă două unităţi de parchet, pretind că sunt competente pentru a soluţiona această cauză, soluţia este următoarea, este sesizat procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a stabili cărei unităţi de parchet îi revine competenţa de a efectua urmărirea penală. Fiind în această situaţie, noi am sesizat procurorul general pentru soluţionarea conflictului pozitiv de competenţă survenit între Direcţia Naţională Anticorupţie şi Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie”, a declarat procurorul şef interimar DNA Călin Nistor, la bilanţul instituţiei.

Acesta a mai anunţat şi că o copie a dosarului „Tel Drum” a fost trimisă, vineri, de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) către Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie.

În dosarul „Tel Drum”, în 13 noiembrie, procurorii DNA au anunţat, oficial, că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte. Faptele ar fi fost comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

„Până în acest moment, nici autoritatea de management (Ministerul Dezvoltării Regionale şi Fondurilor Europene) nu s-a constituit parte civilă cu privire la sumele ce ar fi fost obţinute nelegal din fonduri europene de peste 20 milioane euro), nici Consiliul judeţean Teleorman nu s-a constituit parte civilă cu privire la prejudiciul ce ar fi fost produs prin infracţiunile de abuz în serviciu ( peste 31 milioane lei)”, au transmis procurorii.