Lebedele din Golful Turcului, din Eforie, spectacol pentru turiştii de pe litoral la început de an | VIDEO

Zeci de lebede s-au adăpostit în Golful Turcului, din Eforie Sud, spre încântarea turiştilor de pe litoral, care, la început de an, se bucură de mare şi de spectacolul păsărilor. Specialiştii în Ornitologie spun că lebedele vin în golfuri, pentru că apa nu îngheaţă.

Urmărește
1182 afișări
Imaginea articolului Lebedele din Golful Turcului, din Eforie, spectacol pentru turiştii de pe litoral la început de an | VIDEO

Lebedele din Golful Turcului, din Eforie, spectacol pentru turiştii de pe litoral la început de an | VIDEO

Mai mulţi turişti şi localnici s-au strâns în primele zile ale anului 2020 în Golful Turcului, din Eforie Nord, acolo unde zeci de lebede au venit la mal şi creează un spectacol superb.

Oamenii, ieşiţi la plimbare la malul mării, hrănesc lebedele cu pâine, cozonac sau pufuleţi şi se pozează cu păsările care se apropie cu sfială.

Managerul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, doctorul Adrian Bîlbă, spune că nu este o mare problemă dacă oamenii hrănesc lebedele cu pâine sau cozonac, deşi ar fi mult mai indicat să le arunce seminţe sau peşti mici.

„Lebedele se strâng în golf pentru că e adăpost, apă mică şi oameni care le hrănesc. Oamenii ar trebui să le arunce seminţe de cereale, peştişori mici şi mai puţin pâine sau cozonac, chiar dacă nu e ceva foarte grav să mănânce pâine atunci când le este frig şi nu au altceva”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Adrian Bîlbă, managerul CMSN.

Potrivit specialiştilor, prezenţa lebedelor la această dată nu este ceva neobişnuit.

„Este perioadă de iernare pentru lebede şi e ceva firesc să stea în zona de coastă pentru că pot să se hrănească, este suficientă resursă trofică, mănâncă alge şi scoici şi apa mării nu îngheaţă. E un lucru absolut normal. Atâta doar că ele nu apar în zonele foarte locuite. Noi de ani de zile, colegii de la Societatea Ornitologică Română organizăm echipe de voluntari care merg să facă recensământul populaţiei de păsări acvatice care îşi petrec iarna în zona de coastă, în special în zona plajelor de la Vadu, spre nord, spre Razim-Sinoe. Apar ceva mai rar în zona staţiunilor, dar nu este ceva neobişnuit", a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, Carmen Gache, profesor la Facultatea de Biologie, UAIC Iaşi şi membru al Societăţii Române de Ornitologie.

Aceasta le recomandă turiştilor şi localnicilor să le ofere lebedelor fâşii de salată, de varză crudă sau amestec de seminţe de floarea soarelui, de porumb, de grâu de dovleac, care sunt mai uşor digerabile pentru păsări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
lebădă,
turist,
litoral

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici