Lectura care îţi schimbă perspectiva: cele mai iubite 3 cărţi de dezvoltare personală (P)

  • Din ce în ce mai multă lume dedica timp activităţilor de dezvoltare personală, de la lectură şi până la practici de mindfulness.
  • Fie că vor să îşi găsească echilibrul, fie că vor să facă schimbări punctuale în relaţiile lor sau să se autodescopere, dezvoltarea personală a devenit o prioritate pentru foarte multe persoane.
Urmărește
91 afișări
Imaginea articolului Lectura care îţi schimbă perspectiva: cele mai iubite 3 cărţi de dezvoltare personală (P)

Lectura care îţi schimbă perspectiva: cele mai iubite 3 cărţi de dezvoltare personală (P)

Cărţile de dezvoltare personală oferă o mulţime de informaţii utile celor ce vor să se descopere, să se autodepăşească sau să înveţe mai multe despre cum funcţionează psihicul uman.

Dacă îţi doreşti să te bucuri de lectură şi să te cunoşti mai bine, iată cele mai iubite 3 cărţi de dezvoltare personală pe care să le încerci:

"Puterea prezentului" de Eckhart Tolle

Acest titlu a devenit un clasic în lumea dezvoltării personale. Principiile din carte sunt simple la prima vedere, însă punerea lor în aplicare devine un task complex în viaţa de zi cu zi. Este vorba despre abilitatea de a trăi în prezent: aici şi acum şi de a abandona grijile legate de trecut şi viitor. Tolle oferă sfaturi excelente pentru cei ce îşi doresc să se conecteze cu emoţiile lor şi să îşi regăsească echilibrul

"Arta subtilă a nepăsării" de Mark Manson

“Ce vor spune ceilalţi?”, “Oare ce cred ceilalţi despre mine?”, “Oare se vor supăra pe mine?”, toate aceste întrebări fac parte din viaţa de zi cu zi pentru o mulţime de oameni. Mark Manson încearcă să demonteze ideea de perfecţiune după care mulţi dintre noi tânjim şi să ne înveţe să readucem atenţia către ceea ce contează cu adevărat. Imperfecţiunile trebuie de foarte multe îmbrăţişate cu bunătate pentru a găsi cu adevărat sens şi autenticitate în traiul zilnic.

"Omul în căutarea sensului vieţii" de Viktor E. Frankl

Una dintre cele mai apreciate cărţi de dezvoltare personală din întreaga lume, “Omul în căutarea sensului vieţii” este despre rezilienta, supravieţuire, curaj şi sens într-o lume în care toate acestea par futile. Viktor E. Frankl, supravieţuitor al Holocastului şi psihiatru de profesie, detaliază experienţele sale într-un lagăr de concentrare. În ciuda experienţelor traumatizante, autorul reuşeşte să ofere cititorului o lecţie despre acceptare şi sens, indiferent de situaţie.

BONUS: Cum să te bucuri mai mult de lectură

Lectură, fie că este vorba de cărţi de dezvoltare personală, fie că este vorba de romane sau autobiografii, poate să devină o activitate de bază în rutina ta. Aceasta te va ajuta să te relaxezi, să îţi îmbogăţeşti vocabularul, să înveţi lucruri noi, dar şi să îţi dezvolţi creativitatea. De aceea, merita să te bucuri de ea la maxim. Cum? Află de mai jos:

  • Creează-ţi un program. Ca să te bucuri cu adevărat de lectură, nu citi pe fugă. Încearcă să îţi creezi un program pentru lectură, fie că dedici 1 oră înainte de culcare acestei activităţi, fie că îi dedici o zi pe săptămână.
  • Găseşte un loc confortabil. O canapea extensibilă, un fotoliu, o pernă de podea lângă mobila din living, toate acestea pot deveni un loc unde să te relaxezi şi să te citeşti. De asemenea, îţi poţi completa mobila din living cu o bibliotecă sau chiar cu etajere, ca să ai loc pentru cărţile iubite. Există chiar şi modele de mobilă pentru living cu rafturi suspendate include, unde să îţi poţi aşeza cărţile preferate.
  • Lasă telefonul deoparte. Pune telefonul pe comoda de la mobila din living, pe birou sau oriunde doreşti, dar cât mai departe de tine atunci când citeşti. Astfel, nu vei fi distras/ă de social media sau emailuri în timpul lecturii.

Cărţile de dezvoltare personală îţi pot oferi numeroase oportunităţi, de la o modalitate relaxantă de a-ţi petrece timpul liber şi până la ocazia de a aduce schimbări pozitive în viaţa ta. Inspiră-te din sugestiile de mai sus şi include astfel de cărţi pe lista ta de lectură.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici