- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (03.10.2012, 17:35)
- Alina Novaceanu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Legea de majorare a indemnizaţiei pentru mame va fi trimisă la promulgare pe 4 octombrie
Legea care reglementează majorarea indemnizaţiei pentru mame a parcurs toate etapele legale şi regulamentare ale procedurii legislative, urmând ca pe 4 octombrie să fie înaintată preşedintelui României în vederea promulgării, sub semnătura preşedintelui Camerei Deputaţilor.
Urmărește
713 afișări
Legea de majorare a indemnizaţiei pentru mame va f (Imagine: Shutterstock)i trimisă la promulgare pe 4 octombrie
Potrivit unei precizări a Camerei Deputaţilor, proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.124/2011 pentru modificarea şi completarea unor acte normative care reglementează acordarea de beneficii de asistenţă socială ( PLx 95/ 2012) a fost adoptat de Camera Deputaţilor, în calitate de Cameră decizională, în şedinţa de plen din 25 septembrie 2012.
Potrivit Regulamentului Camerei Deputaţilor, legea adoptată de Camera Deputaţilor, cu privire la care Senatul s-a pronunţat ca primă Cameră sesizată, semnată de preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele Senatului, se comunică înainte de a fi trimisă spre promulgare, Guvernului, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi Avocatului Poporului, şi se depune la Secretarul general al Camerei Deputaţilor şi Secretarul general al Senatului în vederea exercitării dreptului de sesizare a Curţii Constituţionale, se precizează într-un comunidat remis MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
AUR a sesizat Consiliul Concurenţei cu privire la tranzacţia de vânzare a E.ON Energie România
-
Noi violenţe în Siria, în zona în care locuiesc mulţi membri ai sectei alawite a lui Assad
-
Suceava. O cisternă a luat foc, în urma unui accident rutier. Patru persoane rănite
Pentru legile adoptate în procedură de urgenţă, aşa cum este şi cazul PLx 95/2012, termenul pentru exercitarea dreptului de sesizare a Curţii Constituţionale este de 2 zile de la data aducerii la cunoştinţă atât senatorilor, cât şi deputaţilor. Depunerea legii la Secretarii generali ai celor două Camere şi comunicarea acestui fapt către senatori şi deputaţi a avut loc în data de 2 octombrie. Potrivit Regulamentelor celor doua Camere, termenul de sesizare a Curţii Constituţionale curge de la data comunicării acestui fapt deputaţilor, respectiv de la data anunţării în plen, în cazul procedurii prevăzută de Regulamentul Senatului, se precizează în comunicat.
Potrivit programului de lucru aprobat, Senatul a avut programate activităţi în comisii şi, respectiv, în circumscripţiile electorale în perioada 26 septembrie - 1 octombrie, prima şedinţă de plen având loc în data de 2 octombrie. Ca urmare, respectivul proiect de lege a parcurs toate etapele legale şi regulamentare ale procedurii legislative urmând ca, în data de 4 octombrie, legea să fie înaintată preşedintelui României, în vederea promulgării, sub semnătura preşedintelui Camerei Deputaţilor.
Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, declarase luni, 1 octombrie, că nu ştie de ce preşedintele Traian Băsescu nu a promulgat legea adoptată pe 25 septembrie de Camera Deputaţilor privind majorarea indemnizaţiei la 85% de la 75% din cuantumul venitului net, în texul acesteia fiind prevăzută aplicarea începând de la 1 octombrie.
Ea şi-a cerut scuze pentru faptul că l-a învinovăţit pe preşedintele Traian Băsescu pentru întârzirea promulgării legii care majorează indemnizaţia mamelor şi a explicat că abia ulterior a aflat că acest proiect de lege mai trebuie aprobat şi de către Senat.
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze salvează peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe