- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (23.10.2018, 17:23)
- Ana Petrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Legea offshore a primit raport de admitere de la Comisiile de specialitate. Proiectul intră miercuri la vot în plenul Camerei
Comisiile reunite de industrii, buget şi administraţie publică au adoptat, marţi, raport favorabil cu amendamente la Legea offshore. Deputaţii nu au schimbat nimic cu privire la fiscalitate sau redevenţe, iar proiectul intră la vot în plenul de miercuri al Camerei Deputaţilor.
Urmărește
295 afișări
Legea offshore a primit raport de admitere de la Comisiile de specialitate. Proiectul intră miercuri la vot în plenul Camerei
Printre articolele adoptate de deputaţi în raportul favorabil se numără şi cel referitor la titularii de acorduri petroliere.
"Titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore aflate în curs de executare la data intrării în vigoare a prezentei legi beneficiază, pe toată perioada derulării acestora, de nivelul de redevenţă, cotele procentuale de redevenţă petrolieră, pragurile de producţie brută aferente acestor cote existente la data intrării în vigoare a prezentei legi", prevede textul adoptat în şedinţa comună de marţi a Comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaţilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Vîlceanu: PNL trebuie să-şi schimbe conducerea toată şi trebuie să plece de la guvernare imediat
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
Raportul de admitere adoptat de aleşi vine după o şedinţă a comisiilor de specialitate în care deputaţii au avut discuţii în contradictoriu despre care ar trebuie să fie prevederile în forma finală a Legii care stabileşte felul de exploatare a gazelor din Marea Neagră.
Astfel, liderul deputaţilor PSD, Daniel Suciu şi deputatul ALDE Varujan Vosganian s-au contrazis la dezbaterile de marţi despre legea offshore, pe marginea prevederilor privind redevenţele şi regimul fiscal care vor fi aplicate investitorilor.
Vosganian a cerut modificarea prevederii din proiectul offshore care stipulează că „titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore aflate în curs de executare la data intrării în
vigoare a prezentei legi beneficiază, pe toată perioada derulării acestora, de nivelul de redevenţă, cotele procentuale de redevenţă petrolieră, pragurile de producţie brută aferente acestor cote existente la data intrării în vigoare a prezentei legi”.
Deputatul ALDE a apreciat că acest articol nu oferă investitorilor suficiente garanţii fiscale, propunând reîntoarcerea la varianta adoptată de Senat. În replică, liderul deputaţilor PSD, Daniel Suciu, a spus că social-democraţii nu pot fi de acord să se revină la varianta adoptată în Senat.
Printre alte amendamente admise de Comisiile reunite de industrii, administraţie publică şi buget din Camera Deputaţilor este şi cel care prevede reducerea zonei de protecţie în cazul unor descoperiri arheologice s-a redus de la 200 de metri la 50 de metri.
Potrivit amendamentelor formulate de grupurile parlamentare PSD-ALDE, admise marţi în comisiile de specialitate la discuţiile pe legea offshore, "operaţiunile petroliere executate offshore se desfăşoară cu respectarea următoarelor condiţii: (...) (g) în cazul în care raportul de diagnostic arheologic a revelat vestigii arheologice subacvatice sau descoperiri arheologice, titularul are obligaţia de a delimita o zonă de protecţie de 50 de metri în jurul acestora, în coordonate STEREO 1970, şi de a transmite aceste date serviciilor publice deconcentrate ale Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale în termen de 72 de ore de la finalizarea operaţiunii de delimitare".
În forma legii offshore retrimisă la comisii din plenul Camerei Deputaţilor, zona de protecţie era stabilită la 200 de metri.
De asemenea, potrivit amendamentelor adoptate la legea offshore, „(i) dacă prin lucrările offshore şi/sau lucrările la sonde se identifică o descoperire arheologică întâmplătoare, titularul are obligaţia de a delimita zona cu patrimoniu arheologic evidenţiat întâmplător şi o zonă de protecţie de 50 de metri în jurul acesteia, în coordonate STEREO 1970, şi de a transmite aceste date serviciilor publice deconcentrate ale Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale în termen de 72 de ore de la finalizarea operaţiunii de delimitare”.
Şi în acest caz zona de protecţie s-a schimbat de la 200 de metri la 50 de metri.
Comisiile reunite de industrii, administraţie publică şi buget din Camera Deputaţilor au dezbătut şi adoptat, raport favorabil pe proiectul de lege privind unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore. Iniţiativa urmează să intre la vot în plenul de miercuri al Camerei Deputaţilor, for decizional în acest caz.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Augustin Lazăr cere consultarea procurorilor pentru reevaluarea modificărilor aduse codurilor penale
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Iuliana Pepene, una dintre cele mai frumoase prezentatoare de știri, e iar singură!
PROSPORT.RO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe