- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Legea pensiilor va prelua prevederile acordului cu FMI privind egalizarea vârstei de pensionare
Noua lege a pensiilor, aflată în curs de elaborare, va prelua prevederile acordului încheiat cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană privind creşterea vârstei de pensionare, în special pentru femei, şi de egalizare a acesteia la 65 ani după 2014, au precizat reprezentanţii Guvernului.
Legea pensiilor va prelua prevederile acordului cu FMI privind egalizarea vârstei de pensionare (Imagine din arhiva Mediafax Foto)
"Aşa cum a fost anunţat anterior, vârsta de pensionare a femeilor şi bărbaţilor va fi egalizată gradual în timp, după 2014, prevedere deja prezentată în acordul încheiat cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială. Este o măsură care face parte din condiţiile comunitare", a declarat, vineri, consilierul pe probleme sociale al premierului, Mihai Şeitan.
Termenul avansat anterior de Guvern pentru finalizarea acestui proces este anul 2030.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Călin Georgescu, apreciat în Rusia pentru pozițiile sale anti-NATO. Kremlinul susține că urmărește îndeaproape alegerile din România
-
Ion Cristoiu: Căderea lui Ciolacu este o stupefacţie egală cu fuga lui Ceauşescu. Iohannis i-a îngropat şi pe Ciucă, şi pe Ciolacu
-
Ce legătură este între Călin Georgescu, Clubul de la Roma, Mugur Isărescu, BNR
-
CNA cere Comisiei Europene să investigheze TikTok după alegerile prezidenţiale din România
Potrivit acordului încheiat cu FMI, Guvernul s-a angajat să revizuiască până la 31 decembrie legislaţia privind pensiile, prin măsuri pentru indexarea acestora cu inflaţia, limitarea posibilităţilor de majorare discreţionară a pensiilor şi ajustarea graduală a vârstei de pensionare, în special pentru femei.
Ministrul Muncii, Marian Sârbu, a anunţat de mai multe ori în acest an că vârsta de pensionare a femeilor şi bărbaţilor va fi egalizată gradual, conform acordului cu FMI.
Potrivit estimărilor Băncii Mondiale, deficitul din sistemul de pensii în România va depăşi 5% din Produsul Intern Brut (PIB) până în 2020, va urma un trend ascendent în următoarele trei decenii după care se va reduce, până în 2050, la 6,2% din PIB.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO