- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (07.11.2019, 16:13)
- Teodor Bobei
Legea pentru reorganizarea Direcţiei Antifraudă şi transferul inspectorilor la parchete a fost promulgată
Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea care prevede transferarea inspectorilor din cadrul Direcţiei Antifraudă către parchete, pe post de specialişti şi reorganizarea Direcţiei de combatere a fraudelor. Inspectorii antifraudă vor efectua constatări tehnico-ştiinţifice la cererea procurorului.
Urmărește
1812 afișări
Legea pentru reorganizarea Direcţiei Antifraudă şi transferul inspectorilor la parchete a fost promulgată
Legea adoptată decizionat de Camera Deputaţilor, pe 15 octombrie, şi iniţiată de Guvern vizează unele măsuri referitoare la inspectorii antifraudă din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală - Direcţia de Combatere a Fraudelor.
Preşedintele Klaus Iohannis a emis, joi, un decret de promulgare pentru legea care prevede Legea pentru reorganizarea Direcţiei generale antifraudă fiscală din cadrul ANAF are scopul de a asigura eficienţa activităţii de prevenire şi combatere a evaziunii fiscale, precum şi a fraudei fiscale şi vamale.
Legea prevede că persoanele care sunt încadrate în funcţia de inspector antifraudă din cadrul Direcţiei urmează să fie transferate şi reîncadrate în cadrul parchetelor pe posturi de specialişti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
„Art.II. - (1) Agenţia Naţională de Administrare Fiscală va întreprinde demersurile necesare în vederea reglementării structurii organizatorice, cu menţinerea numărului maxim de posturi, determinate
de aplicarea măsurilor prevăzute la art. I. (2) Persoanele încadrate pe funcţia de inspector antifraudă în cadrul Direcţiei de combatere a fraudelor la data intrării în vigoare a prezentei legi, se transferă şi se reîncadrează în cadrul parchetelor pe posturi de specialişti prevăzuţi la art. 116 alin. (5) şi art. 1201 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”, arată actul normativ.
Potrivit modificărilor făcute prin legea promulgată, joi, de Klaus Iohannis este prevăzută existenţa structurii Direcţia de combatere a fraudelor, structură ce asigură suport tehnic de specialitate procurorilor în urmărirea penală, în cauze ce au ca obiect infracţiuni economico-financiare, se abrogă.
De asemenea, un alt alineat, care prevede că în exercitarea atribuţiilor de serviciu, inspectorii antifraudă efectuează, la dispoziţia procurorului, constatări tehnico-ştiinţifice ca mijloace de probă, investigaţii financiare în vederea indisponibilizării de bunuri, precum şialte verificări în materie fiscală, se abrogă, protrivit actului normativ promulgat.
Ocuparea funcţiilor publice în cadrul structurii antifraudă se face cu respectarea următoarelor condiţii minime:
În cazul în care, inspectorii antifraudă şi inspectorii şefi antifraudă ai Direcţiei generale antifraudă fiscală nu promovează evaluările de integritate şi examenele psihologice complexe, asigurate de personal sau cabinete de specialitate, aceştia sunt eliberaţi din funcţie. Prevederea nu vizează inspectorul general antifraudă şi inspectorul general adjunct antifraudă.
Legea organică promulgată de şeful statului a dost adoptată decizional de către deputaţi pe 15 octombrie.
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Citește pe www.zf.ro: Se naşte un nou pol imobiliar în Bucureşti. Preţurile apartamentelor din această zonă au explodat cu 30% în doar doi ani VIDEO
Citește și: PNL vrea să afle de ce a secretizat Primăria Capitalei achiziţia de tramvaie din Turcia. „Patentul tehnologic e pe site-ul producătorului, deci nu e confidenţial”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe