- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (11.10.2011, 13:19)
- Eliana Radulescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Legea privind castrarea chimică a pedofililor, respinsă de Senat
Comisia juridică a Senatului a respins, marţi, iniţiativa legislativă care prevede castrarea chimică a pedofililor condamnaţi pentru circumstanţe agravante de abuz sexual.
Urmărește
854 afișări
Legea privind castrarea chimică a pedofililor, respinsă de Senat (Imagine: Shutterstock)
Senatorii doin Comisia juridică au adoptat, în acest sens, un raport de respingere la propunerea legislativă privind prevenirea violenţei şi abuzurilor sexuale asupra minorului, singurul vot în favoarea adoptării proiectului aparţinând senatorului PDL Iulian Urban.
Propunerea legislativă prevede ca făptuitorul găsit vinovat de violenţă şi abuz sexual asupra minorului şi condamnat pentru circumstanţe agravante de abuz sexual să primească o pedeapsă suplimentară prin "inhibarea pornirilor sexuale, prin metode chimice", pentru a se preveni, astfel, recidiva.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
În proiect se arată că această sancţiune se aplică în scopul prevenirii săvârşirii de noi infracţiuni, ce pot avea consecinţe grave atât pentru dezvoltarea fizică, psihică şi morală a minorului, cât şi pentru copiii ce s-ar putea naşte în urma acestor raporturi.
Conform proiectului, pedeapsa suplimentară poate fi însoţită de tratament psihologic adecvat, în scopul prevenirii recidivei, dar şi pentru integrarea infractorului în societate, fără ca acesta să mai reprezinte o ameninţare.
Condamnatul acuzat de pedofilie ar urma, aşa cum se arată în proiect, să fie în continuare sub supraveghere, prin monitorizare GPS şi după ce şi-a ispăşit pedeapsa.
În timpul dezbaterilor, senatorul PDL Iulian Urban a spus că introducerea pedepsei de castrare chimică nu reprezintă un tratament inuman, el dând ca exemplu faptul că ţări precum Polonia şi Rusia au legislaţii în acest sens.
"Ai copii, au vreo opt ani, îi violează şi îl cazăm pe banii statului, să stea să mănânce trei mese pe zi vreo douăzeci de ani", a spus senatorul.
Pe de altă parte, senatorul PSD Adrian Ţuţuianu (PSD) a susţinut că, dacă doresc să fie serioşi în ceea ce fac, senatorii ar trebui să îşi propună să modifice Codul Penal şi introducă pedepse complementare şi măsuri de siguranţă. "În niciun caz nu se poate face aşa cum a gândit-o colegul deputat", a opinat acesta.
Preşedintele Comisiei juridice, Toni Greblă (PSD), a subliniat că această problemă este "extrem de delicată". "Probabil ar trebui să fie găsită o modalitate legislativă, dar care să fie unitară cu Codul Penal şi să facă în aşa fel încât prin pedeapsă să fie descurajate astfel de comportamente", a declarat Toni Greblă.
Referitor la monitorizarea prin GPS, Greblă a apreciat că nu rezolvă nimic în sensul prevenirii abuzurilor pedofililor.
Propunere legislativă privind prevenirea violenţei şi abuzurilor sexuale asupra minorului are ca autori mai mulţi deputaţi PDL - Claudia Boghicevici, Iustin-Marinel Cionca-Arghir, Cătălin Croitoru, Tinel Gheorghe, Stelian Ghiţă-Eftemie, Mircia Giurgiu, Ioan Holdiş, Doru Leşe, Nicuşor Păduraru, Ştefan Pirpiliu, Alin Popoviciu, Marius Rogin, Valentin Rusu, Mihaela Şandru şi Marius Spânu.
Senatul este prima Cameră sesizată, forul decizional în privinţa acestui proiect fiind Camera Deputaţilor.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe