Legea salarizării, aplicată la Primăria Slatina, cel mai mic salariu fiind de 2.000 de lei

Cel mai mic salariu din Primăria Slatina a ajuns la 2.000 lei, net, după ce consilierii locali au aprobat hotărâri care au vizat creşterea veniturilor angajaţilor municipalităţii, conform prevederilor Legii salarizării personalului plătit din fonduri publice, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
5297 afișări
Imaginea articolului Legea salarizării, aplicată la Primăria Slatina, cel mai mic salariu fiind de 2.000 de lei

Juristul Primăriei Slatina, Mihaela Otincelescu, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că media creşterilor salariale se situează între 500 şi 600 lei, pentru fiecare salariat, fiind vorba de o egalizare a veniturilor.

„Începând cu 1 iulie 2017, creşterile salariale sunt substanţiale. Potrivit legii 153, începând cu această dată, revine exclusiv consiliului local atributul de a stabili salariile pentru toţi funcţionarii din cadrul aparatului de specialitate şi al serviciilor publice. Ca medie a creşterilor salariale pentru toţi funcţionarii este situată undeva între 500-600 lei, pe salariat. Prin hotărârile aprobate, marţi, au fost egalizate salariile la nivelul aparatului de specialitate şi al serviciului public, nemaiexistând diferenţe între salariaţi decât cu privire la vechime”, a afirmat Mihaela Otincelescu.

Ea a adăugat că salariul minim net din primărie se va apropia de 2.000 lei.

Un salariat poate câştiga plecând de la un coeficient de 1,6 aplicat la salariul minim pe economie şi până la coeficientul de 8, cât are viceprimarul. Un funcţionar public debutant se poate aştepta la un salariu de aproape 2.000 lei net”, a mai declarat Otincelescu.

Creşterile salariale vor fi resimţite de angajaţii municipalităţii încă de la încasarea venitului aferent lunii iulie, reprezentanţii primăriei precizând că „pentru municipiul Slatina nu este un efort financiar”.

„Suntem printre puţinele primării din ţară care aplică Legea 153, începând cu 1 iulie 2017. Noi am avut prinse aceste sume, în bugetul local, încă din luna aprilie, de la aprobarea bugetului, iar pentru municipiul Slatina nu este un efort financiar şi nu s-au făcut rectificări bugetare pentru stabilirea acestor salarii”, a mai spus Mihaela Otincelescu.

Totodată, a crescut şi indemnizaţia lunară consilierilor din cadrul Consiliului Local Slatina, aceştia urmând să încaseze până la aproape de 900 lei. Potrivit unei hotărâri ce vizează modificarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Consiliului Local al municipiului Slatina, „pentru participarea la şedinţele Consiliului Local şi ale comisiilor de specialitate, consilierii locali au dreptul la o indemnizaţie maximă lunară de 10% din indemnizaţia lunară a primarului municipiului Slatina, exclusiv majorările prevăzute la art. 16 alin. 2 din Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice”.

Cum salariul primarului a crescut şi se apropie de 9.000 lei, indemnizaţia consilierilor locali care vor participa la toate şedinţele legislativului se va apropia de suma de 900 lei, pe lună.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici