- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (20.05.2017, 11:48)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
LEGEA SALARIZĂRII, înainte de dezbaterea din Senat. Care vor fi salariile din Justiţie
Potrivit draftului legii salarizării care va ajunge, luni, în plenul Senatorului, până în 2022 ar urma să beneficieze de măriri de salarii judecătorii, procurorii dar şi personalul auxiliar şi de probaţiune.
Urmărește
4924 afișări
LEGEA SALARIZĂRII, înainte de dezbaterea din Senat. Care vor fi salariile din Justiţie (Imagine: Bogdan Maran/ Mediafax Foto)
Potrivit draftului legii salarizării care va fi dezbătut luni în plenul Senatului, un judecător cu grad de ÎCCJ, cu o vechime de peste 20 de ani, va avea o indemnizaţie de 26,250 lei în 2022, iar un magistrat cu acelaşi grad, cu vechime între 15-20 de ani, va avea venituri cuprinse între 23.143 şi 24.300 lei.
Judecătorii cu grad de curte de apel, cu peste şase ani vechime, vor avea indemnizaţii cuprinse între 17.900 lei şi 23.000, în funcţie de anii de experienţă. Indemnizaţia de 23.000 va reveni unui magistrat cu acest grad, care are o vechime de peste 20 de ani, acesta având în prezent un salariu de 15.754 lei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
În ceea ce priveşte judecătorii civili şi militari cu grad de tribunal, indemnizaţiile vor porni de la 11.900, cât este în prezent venitul unui magistrat cu experienţă de peste cinci ani, acesta urmând să ajungă 19.850 lei în 2022. Un magistrat cu peste 20 de ani vechime va avea o indemnizaţie de 22.500.
Magistraţii cu grad de judecătorie, începători, vor avea salarii de până la 12, 500 lei, iar auditorii de justiţie, în funcţie de anul de studiu, vor primi între 6.500 şi 7.200 lei.
Procurorii cu grad de Parchet General, cu peste 20 de ani vechime, cu spor pentru titlu de doctor, vor avea indemnizaţii ce vor creşte de la 23.300 la 25.000 lei. Cei de la curţile de apel cu vechime între 6 şi 10 ani, vor avea venituri ce vor creşte de la 13.000 la 19.000 lei. Procurorii de la tribunale vor ajunge, în funcţie de vechime, de la salarii de 12.000 lei la aproape 19.000.
Şi personalul auxiliar şi de probaţiune va beneficia , de asemenea, de măriri salariale.
Astfel, un grefier cu funcţie de conducere sau diretor de departament informatic, în funcţie de nivelul studiilor, va beneficia de o creştere de până la 61%. Un inspector de probaţiune gradul I va avea o creştere salarială, până în 2022, cuprinsă între 12 şi 13 % , în funcţie de vechime, iar inspectorii gradul II între 13 şi 16 %. Consilierii de probaţiune, în funcţie de grad şi studii, vor avea măriri chiar şi de 50% iar debutanţii până la 85%.
Potrivit draftului proiectului de lege intrat în posesia MEDIAFAX, acestor sume li se adaugă sporurile şi vechimea, ce pot ajunge, cumulate, până la 95%, în funcţie de specificul fiecărei meserii şi vechimea în munca a angajatului.
Comisia de Muncă din Senat a adoptat, joi, cu 6 voturi „pentru”, un vot „împotrivă” şi 4 abţineri, Raport favorabil la proiectul Legii salarizării, după 3 zile de dezbateri. Proiectul de lege va intra, luni, în plenul Senatului, pentru dezbatere şi vot final. Camera Deputaţilor este for decizional. Legea ar urma să intrare în vigoare la 1 iulie, potrivit declaraţiilor politice făcute de majoritatea parlamentară şi de liderii PSD.
Citeşte şi: GALERIE FOTO Cărţile de colorat. Trend sau terapie. Psiholog: Se activează sentimentul de siguranţă din copilărie
Citeşte şi: Şofer din Bucureşti, depistat în timp ce conducea sub influenţa substanţelor psihoactive
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
El este Alexandru, tânărul de 26 de ani mort în accident, fără să aibă vreo vină! Iubita lui e în stare gravă
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 13:11
-
astăzi, 12:34