- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Legitima apărare - respingerea, noaptea, a pătrunderii fără drept în locuinţă
Parlamentarii din subcomisia care analizează Codul Penal au stabilit, marţi, definiţia pentru legitima apărare, ca fiind acea situaţie în care este respinsă, pe timpul nopţii, pătrunderea fără drept a unei persoane în locuinţa, curtea sau dependinţele altei persoane.
Legitima apărare - respingerea, noaptea, a pătrunderii fără drept în locuinţă (Imagine din arhiva Mediafax Foto)
"Legitima apărare este într-o formă care nu a mai existat în România, pentru că îţi protejezi atât propia persoană, cât şi locuinţa, curtea şi dependinţele", a declarat preşedintele subcomisiei parlamentare, Victor Ponta (PSD).
El a spus că, în noul Cod penal, această prevedere reprezintă "un pas important", situaţia de legitimă apărare semănând cu cea văzută în filme.
"Se prezumă că eşti în legitimă apărare atunci când respingi, în timpul nopţii, pătrunderea fără drept a unei persoane în locuinţă, curte sau dependiţe", a explicat Ponta, arătând că în Codul Penal actual "nu era foarte clar" în privinţa prevederii privind legitima apărare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
EXIT POLL Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Marcel Ciolacu – 25%, Elena Lasconi 18%, Călin Georgescu 16%, George Simion 15%
-
Alegeri prezidenţiale. Rezultate EXIT-POLL. Ciolacu câştigă primul tur. Lasconi, Simion, Georgescu şi Ciucă despărţiţi de câteva procente. Geoană rezultat slab / Începe numărătoarea voturilor şi vin primele rezultate parţiale
-
Primele declaraţii ale candidaţilor după exit-poll-uri. Ciolacu: Rezultatul ne confirmă că am făcut ceea ce trebuie pentru ţară / George Simion anunţă victoria deşi exit-poll-urile îl dau pe 4 / Lasconi: Speranţa este vie în România
-
Cine este Călin Georgescu, surpriza de la alegerile prezidenţiale 2024, turul I
Parlamentarii din subcomisie au mai stabilit că va fi obligatorie acordarea unui spor de pedeapsă pentru persoanele care comit mai multe infracţiuni.
"Persoana care comite mai multe infracţiuni va primi şi un spor de o treime din cuantumul celorlalte pedepse", a explicat Ponta, arătând că, în prezent, acest spor nu este obligatoriu, ci este la latitudinea judecătorului.
Victor Ponta a mai spus că parlamentarii din subcomisie au finalizat definiţia pentru "infracţiune", care este "fundaţia Codului penal".
Dezbaterile la Codul penal în subcomisia parlamentară vor continua, miercuri.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO