- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Lelia Munteanu | Efectele majore ale covidului asupra minorilor. Date comparative septembrie 2019- mai 2020
Un subiect despre care în România nu se discută, deci nu există.
Lelia Munteanu | Efectele majore ale covidului asupra minorilor
Prof. Anat Shoshani, psiholog la Centrul Interdisciplinar Herzliya, a început anul trecut o cercetare privind nivelul de fericire al copiilor. Conform Yedioth Ahronoth, studiul urmăreşte 1540 de copii sănătoşi de clasele V-XII (încadraţi în învăţământul de stat, religios şi laic) şi se desfăşoară în patru etape. Prima - în septembrie 2019, când nu se ştia despre covid. A doua - în mai 2020, evident pe acelaşi eşantion.
Rezultate comparative ale primelor două etape introduc subiectul cardinal al efectului noului coronavirus asupra copiilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un diplomat rus de rang înalt afirmă că Rusia este deschisă la orice discuţii de pace în Ucraina dacă Trump le iniţiază
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
-
România, eliminată din turneul final BJK Cup de Japonia după ce a cedat la dublu
-
Comisia Europeană trimite România în faţa CJUE pentru că nu a colectat şi epurat în mod corespunzător apele uzate
Chestionaţi înainte de declanşarea epidemiei, 19 la sută dintre copii se plângeau de lipsa puterii de concentrare. În mai anul acesta, procentul crescuse la 50 la sută. Cei 17 la sută care acuzau o stare de nervozitate în 2019 s-au înmulţit, după declanşarea epidemiei, la 44 la sută. Dacă doar 16 la sută dintre subiecţi resimţeau nelinişte în septembrie, în mai 2020 erau 34 la sută. Proastă dispoziţie - 12 la sută în septembrie, 36 la sută în mai. Tensiune şi stare de alertă - 12 la sută în septembrie, 28 la sută în mai. Ameţeli - 10 la sută în septembrie, 28 la sută în mai. Lipsă de speranţă - 9 la sută în septembrie, 23 la sută în mai. Atacuri de panică - 6 la sută în septembrie, 13 la sută în mai. Am enumerat doar cele mai relevante exemple.
(E interesant care vor cifrele furnizate de următoarea etapă a studiului).
Doamna Shoshani observă că pot exista diferenţe de la o ţară la alta, dar tendinţa rămâne aceeaşi. Iar situaţia nu se va îmbunătăţi prea curând. Lucrurile se complică atunci cînd părinţii nu-şi pot gestiona angoasele, transferându-le asupra copiilor şi alterând grav, uneori ireversibil, sentimentul de siguranţă şi protecţie pe care ar trebui să-l transmită.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO