Libanezul acuzat de terorism este medic ginecolog şi a profesat la Spitalul de Urgenţă Craiova

Cetăţeanul libanez Hussein Kassem Ghzayel, acuzat de terorism după ce ar fi cumpărat arme pentru facţiuni militare din Liban, Palestina şi Siria, este medic ginecolog, acesta făcând rezidenţiatul la Spitalul Clinic de Urgenţă Craiova, potrivit unor surse judiciare.

Urmărește
1143 afișări
Imaginea articolului Libanezul acuzat de terorism este medic ginecolog şi a profesat la Spitalul de Urgenţă Craiova

Libanezul acuzat de terorism este medic ginecolog şi a profesat la Spitalul de Urgenţă Craiova (Imagine: Shutterstock)

Sursele citate au declarat pentru MEDIAFAX că Hussein Kassem Ghzayel a absolvit facultatea de medicină în România.

După ce a terminat facultatea, Hussein Kassem Ghzayel a fost medic rezident la Spitalul Clinic de Urgenţă Craiova, timp în care a locuit cu chirie, începând din 2004, împreună cu unul dintre fraţii săi, într-un apartament din Craiova, situat pe Calea Bucureşti.

După aproximativ cinci ani, timp în care cei doi arabi şi-au achitat chiria, începând din 2009 aceştia au refuzat să mai plătească sumele datorate proprietarului şi contravaloarea întreţinerii.

Ioana Olariu, proprietarul apartamentului din Craiova în care a locuit Hussein Kassem Ghzayel, a declarat pentru MEDIAFAX că libanezul este un om foarte violent, care, pe parcursul procesului de evacuare, a ameninţat-o în mai multe rânduri.

"M-am chinuit un an să-l dau afară din casă, iar pe perioada procesului ne-a ameninţat atât pe mine, cât şi pe avocata mea. Este un om violent, care mi-a atras atenţia că o să am probleme. Chiar dacă l-am evacuat cu executorul judecătoresc, are şi astăzi să-mi plătească 100 de milioane de lei vechi, bani care reprezintă restanţele la chirie şi 60 de milioane de lei vechi, datoriile neachitate la întreţinere", a spus Ioana Olariu.

La aceeaşi adresă a funcţionat şi o societate comercială deschisă de medicul libanez, Biblos SRL, firma fiind dizolvată în anul 2011, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj, pentru nedepunerea situaţiei financiare.

În anul 2010, Hussein Kassem Ghzayel a fost la un pas de a fi returnat în Liban, după ce, la data de 7 decembrie, Oficiul Român pentru Imigrări a stabilit că acesta nu mai are drept de şedere pe teritoriul României. Libanezul a contestat hotărârea la Curtea de Apel Craiova, iar instanţa i-a dat câştig de cauză la data de 14 aprilie 2011, dispunând anularea deciziei de returnare. În timpul procesului, la dosar a fost depusă inclusiv o adeverinţă care atesta faptul că Hussein Kassem Ghzayel figura în rândul personalului Spitalului Clinic de Urgenţă Craiova.

Procurorii DIICOT au descins, miercuri, la şase adrese în municipiul Craiova, unde locuiesc membrii unei grupări, printre care sunt şi cetăţeni libanezi, suspectaţi de tentativă de acte de terorism, după ce ar fi cumpărat ilegal arme militare letale destinate unor facţiuni militare din Liban, Palestina şi Siria.

Membrii grupării infracţionale, formate din cetăţeni români şi libanezi, sunt cercetaţi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Craiova pentru tentativă de acte de terorism, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, precum şi pentru trafic de migranţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici