Licitaţie de lei în Pakistan. Grădina zoologică din Lahore nu mai are ce să facă cu animalele

Grădina zoologică din Lahore nu mai are ce să facă cu leii pe care-i are. 12 dintre cele 29 de exemplare vor fi scoase la licitaţie în această săptămână.

Urmărește
233 afișări
Imaginea articolului Licitaţie de lei în Pakistan. Grădina zoologică din Lahore nu mai are ce să facă cu animalele

Licitaţie de lei în Pakistan. Grădina zoologică din Lahore nu mai are ce să facă cu animalele

La grădina zoologică Lahore Safari Zoo din nord-estul Pakistanului sunt acum atât de multe feline încât leii şi tigrii nu pot intra decât pe rând, spune directorul adjunct al grădinii zoologice, Tanvir Ahmed Janjua, notează Le Figaro.

Odată cu vânzarea unora, "nu numai că vom elibera spaţiu, dar vom reduce şi cheltuielile cu carnea pentru hrană", speră el.

Grădina zoologică, care adăposteşte, de asemenea, 6 tigri şi 2 jaguari, intenţionează să scoată la licitaţie joi 12 lei tineri, cu vârste cuprinse între 2 şi 5 ani.

Măsura a stârnit furia unor activişti pentru drepturile animalelor, iar World Wildlife Fund (WWF) a declarat că leii ar trebui transferaţi în alte grădini zoologice sau că femelele ar trebui sterilizate sau puse sub tratament contraceptiv. În momentul în care o instituţie, cum ar fi o grădină zoologică, stabileşte un preţ pentru un animal sălbatic, încurajează comerţul, ceea ce este contraproductiv pentru conservare.

Cu toate acestea, în Pakistan, nu este neobişnuit ca cei bogaţi să deţină lei, tigri şi alte specii exotice ca animale de companie, ca simbol al bogăţiei. Proprietarii acestora postează fotografii şi videoclipuri cu animalele pe reţelele de socializare şi le închiriază ca recuzită pentru filme şi şedinţe foto.

Oficialii grădinii zoologice, care au stabilit o valoare de 700 de dolari pentru fiecare leu, speră ca animalele să fie vândute pentru aproximativ 9.300 de dolari. Potenţialii cumpărători vor trebui mai întâi să se înregistreze la autorităţile locale şi să dovedească faptul că îşi pot permite să ofere felinelor îngrijire şi adăpost adecvat.

Anul trecut, o licitaţie de lei nu a putut avea loc pentru că potenţialii cumpărători nu aveau documentele sau certificatele necesare, aminteşte medicul veterinar al grădinii zoologice, Muhammad Rizwan Khan.

Nouman Hassan, care a stârnit mânia autorităţilor pentru că şi-a plimbat tigrul în lesă în Lahore - al doilea oraş ca mărime din ţară - intenţionează să participe.

Grădinile zoologice din întregul Pakistan se caracterizează prin îngrijirea precară a animalelor. Până la sfârşitul anului 2020, grădina zoologică din capitala Islamabad, care a atras condamnări internaţionale pentru relele tratamente aplicate elefantului Kaavan, a trebuit să îşi închidă porţile.

Grădina zoologică Lahore Safari Zoo, care se întinde pe mai mult de 80 de hectare, este totuşi considerată una dintre cele mai primitoare din ţară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
lei,
licitaţie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici