Lider PSD: Greva primarului din Ulmeni pentru staţia de ambulanţă, un joc de imagine

Vicepreşedintele PSD pe Regiunea de Nord-Vest, Gabriel Zetea, consideră că greva foamei declanşată de primarul PMP din Ulmeni, Lucian Morar, pentru că nu are staţie de ambulanţă în comună, este un joc de imagine pentru alegerile europarlamentare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
604 afișări
Imaginea articolului Lider PSD: Greva primarului din Ulmeni pentru staţia de ambulanţă, un joc de imagine

Lider PSD: Greva primarului din Ulmeni pentru staţia de ambulanţă, un joc de imagine

Gabriel Zetea, care este şi preşedintele PSD Maramureş, a anunţat, luni, printr-un comunicat, că, în semn de protest faţă de acţiunea primarului, va purta o banderolă albă pe braţ.

„Greva foamei declanşată de primarul din Ulmeni, Lucian Morar, este un joc de imagine pentru alegerile europarlamentare. Am crezut că demersul acestuia este unul administrativ, dar articolele din presa locală de luni, plătite de către PMP şi scrise de angajaţi ai Primăriei Ulmeni, demonstrează faptul că, în calitate de preşedinte al PSD Maramureş, am aceeaşi putere de a rezolva situaţia, cât are şi Lucian Morar ca şi preşedinte al PMP Maramureş. Demersurile edilului au un scop pur electoral şi politic.

Începând cu anul 2016, Lucian Morar şi PMP se află la guvernarea judeţului. Lucian Morar a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş, iar azi, această funcţie de demnitate publică este ocupată de colegul său de partid, George Moldovan. PMP Maramureş ar trebui să se hotărască dacă sunt azi în căruţă sau pe jos. (…) Din acest moment declanşez o grevă de protest prin purtarea unei banderole albe pe braţ. Voi renunţa la protestul meu doar atunci când demersul politicianist al lui Lucian Morar se va opri”, a subliniat Zetea.

Potrivit acestuia, reprezentanţii PMP îşi doresc să se afle la guvernare atunci când este vorba despre oportunitatea alocărilor financiare către administraţiile din judeţ, dar se comportă ca şi cum ar fi în opoziţie în orice alt subiect.

„M-aş bucura sincer ca ipocrizia să dispară din politica maramureşeană şi fac un apel către Lucian Morar să înceteze aceste presiuni politice asupra factorilor de decizie de la Bucureşti. Ce ar însemna ca, de mâine, primarul PSD din Ariniş, Gheorghe Mureşan, să intre în greva foamei pentru înfiinţarea unei substaţii de ambulanţă în comuna lui?

Sau cum ar fi ca primarul din Şomcuta Mare, Gheorghe Buda, să intre în greva foamei pentru înfiinţarea unei grupe ISU în comunitatea pe care o conduce? Ar însemna anarhie. Nu pot fi de acord cu această abordare a administraţiei publice locale”, a mai arătat Gabriel Zetea.

Lucian Morar, primarul din Ulmeni, a intrat în greva foamei în faţa Ministerului Sănătăţii din Bucureşti, pe motiv că oraşul său a fost privat de un serviciu de ambulanţă din considerente „rasiale, etnice şi politice”.

Primarul, membru al Partidului Mişcarea Populară, a mai spus că decizia ministrului Sănătăţii de a deschide o staţie de ambulanţă în comuna Ariniş, din judeţul Maramureş, şi nu în oraşul Ulmeni este una influenţată strict de culoarea politică a primarului de acolo, şi mai puţin de nevoile medicale ale oamenilor din cele două localităţi.

La sfârşitul săptămânii trecute, primarul a avut o întâlnire cu secretarul de stat Raed Arafat, care i-a transmis că după sărbătorile pascale se va întruni comisia interministerială care va decide cum va răspunde revendicărilor sale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici