Lider PSD: Protocolul SRI-CSM, probă clară a faptului că justiţia a fost acaparată de un grup ocult

Declasificarea unui nou protocol între SRI şi CSM este o nouă dovadă extrem de elocventă şi cinică a existenţei Statului Paralel, documentul fiind încă o probă clară a faptului că justiţia a fost acaparată de un grup ocult, a declarat, sâmbătă, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu.

Urmărește
293 afișări
Imaginea articolului Lider PSD: Protocolul SRI-CSM, probă clară a faptului că justiţia a fost acaparată de un grup ocult

Lider PSD: Protocolul SRI-CSM, probă clară a faptului că justiţia a fost acaparată de un grup ocult

”Declasificarea unui nou Protocol între SRI şi CSM reprezintă o nouă dovadă extrem de elocventă şi cinică a existenţei Statului Paralel. Documentul, încheiat în 2012, este încă o probă clară a faptului că justiţia a fost acaparată de un grup ocult care a folosit-o exclusiv pentru a prelua controlul politic şi economic în România. Este absolut inacceptabil ca tocmai CSM, care conform legii trebuie să fie garantul independenţei justiţiei, să trimită în mod regulat rapoarte către SRI. În acelaşi timp, este revoltătoare şi ideea că, în baza acestui Protocol, o parte dintre judecători şi procurori au devenit informatori, raportori sau colaboratori ai Statului Paralel”, a declarat sâmbătă secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

El cere SRI şi CSM să răspundă unor întrebări, ”tocmai pentru că Protocolul arată negru pe alb anvergura, nocivitatea şi consistenţa Statului Paralel”.

”Ce planuri comune au decis, în baza acestui Protocol, şefii SRI şi CSM? În ce mod au fost aplicate aceste planuri şi cine le-a pus în practică? Concret, în ce a constat „cooperarea efectivă (...) aprobată de conducerile celor două instituţii”? Câte raportări a făcut CSM către SRI şi care au fost efectele acestora? În ce mod a folosit SRI mapele profesionale ale magistraţilor, cu atât mai mult cu cât acestea conţin inclusiv date cu caracter personal ale judecătorilor şi procurorilor? Câţi judecători şi procurori au fost sfătuiţi sau chiar obligaţi să semneze acorduri de colaborare cu SRI? Ce lege a stat la baza existenţei acestui Protocol? Ce conţin „analizele" anuale asupra „modului de desfăşurare a cooperării" dintre SRI şi CSM? Este obligatoriu ca cele două instituţii semnatare ale Protocolului să răspundă la toate aceste întrebări, întrucât este esenţial ca cetăţenii să afle modul în care, sub umbrela unor protocoale aparent legale, instituţiile de forţă acţionau în România”, a adăugat liderul PSD.

CSM a publicat, vineri, al doilea protocol pe care instituţia îl avea cu Serviciul Român de Informaţii, încheiat în 2012. Potrivit documentului, scopul protocolului era asigurarea independenţei şi înfăptuirii justiţiei, precum şi contracararea vulerabilităţilor care pot afecta ordinea de drept.

Actul desecretizat a fost semnat în anul 2012 de vicepreşedintele CSM de la vremea aceea, Oana Schimdt Hăineală, şi Florian Coldea, fost prim adjunct al SRI, şi confirmat de preşedintele de atunci al CSM, Alina Ghica, şi fostul director SRI, George Maior.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici