Liderii Hezbollah, eliminaţi unul câte unul de Israel: Safieddine, vărul lui Nasrallah, favorit să preia comanda

Indiciile că Sheikh Hashem Safieddine va fi succesorul lui Hassan Nasrallah datează din ’94: semănau, cu barba îngrijită şi încărunţită, ochelarii cu rame metalice.

Urmărește
244 afișări
Imaginea articolului Liderii Hezbollah, eliminaţi unul câte unul de Israel: Safieddine, vărul lui Nasrallah, favorit să preia comanda

Sheikh Hashem Safieddine

Au crescut împreună, ca fraţii, deşi sunt veri din partea mamei. Hassan Nasrallah era cu 4 ani mai în vârstă.

Este vorba despre Sheikh Hashem Safieddine, socotit succesorul cel mai probabil la cârma organizaţiei teroriste, după uciderea liderului Nasrallah.

Este relevant faptul că purtătorii de cuvânt ai grupării s-au grăbit să sublinieze că acesta nu era prezent în buncărul distrus de atacul IDF, asalt efectuat cu 80 de bombe în operaţiunea „Noua ordine”.

Safieddine a participat săptămâna trecută la înmormântarea comandanţilor ucişi în explozia coordonată de pagere şi emiţătoare radio. 

La cârma Consiliului Executiv, Safieddine a coordonat operaţiunile civile ale mişcării fundamentaliste din ultimele decenii, de la sistemul de învăţământ la investiţii financiare, inclusiv în străinătate.

Cu toate acestea, el face parte din Consiliul de război, acum restrâns, iar americanii l-au plasat pe lista neagră a terorismului în 2017. Desemnarea sa ca moştenitor al lui Nasrallah datează din 1994.

Ziarul arab Asharq Al-Awsat în descrie drept „un adevărat lider, atât dur, cât şi flexibil, deschis să asculte opiniile celorlalţi”. Mai presus de toate, e considerat „o extensie a personalităţii lui Nasrallah”.

Ambii au fost antrenaţi în jihad împotriva Israelului şi a Occidentului de către Imad Mughniyeh, ucis în 2008 la Damasc de o maşină-bombă.

Fiul lui Safieddine, Riza, s-a căsătorit cu fiica lui Qassem Soleimani, ucis în urmă cu patru ani la ordinul preşedintelui de atunci al SUA, Donald Trump. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici