- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (03.05.2013, 17:07)
- Departamentul Eveniment
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Liderul grupării din care făcea parte şi senseiul lui Nuţu Cămătaru a fost adus în ţară
Liderul grupării specializate în infracţiuni cu violenţă din care făcea parte şi senseiul lui Nuţu Cămătaru, prins în Belgia după ce a fost dat în urmărire europeană, a fost extrădat şi adus în România, urmând să fie încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Mehedinţi, potrivit IGPR.
Urmărește
359 afișări
Liderul grupării din care făcea parte şi senseiul lui Nuţu Cămătaru a fost adus în ţară (Imagine: Arhiva MediafaxFoto)
Reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) au precizat, pentru MEDIAFAX, că Grigore Mocanu a fost adus în ţară vineri, fiind preluat de o escortă aparţinând Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Mehedinţi.
Mocanu, în vârstă de 47 de ani, figura în baza de date a Poliţiei Române ca "most wanted", fiind unul dintre primii zece indivizi români căutaţi la nivel european pentru ispăşirea unor pedepse.
Potrivit anchetatorilor din cadrul DIICOT - Biroul Teritorial Mehedinţi, Grigore Mocanu, zis Gigi Epuran, care era dat în urmărire generală din martie 2011 şi care conducea o grupare specializată în recuperarea unor datorii exercitând violenţă asupra părţilor vătămate sau lipsindu-le de libertate, a fost prins la 18 martie 2012, într-o sală de fitness din Anvers, de către poliţiştii belgieni, care au pus în aplicare un mandat european de arestare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Instanţa a reţinut că, în perioada 2008- martie 2011, împreună cu alte persoane, au constituit un grup infracţional organizat care a avut drept scop obţinerea de foloase materiale, prin ameninţare, violenţă şi lipsire de libertate, fapte comise împotriva mai multor părţi vătămate, pe care le-a determinat astfel să le remită sume de bani cuprinse între 3.000 şi 60.000 de euro, sau bunuri mobile şi imobile.
Grigore Mocanu are de executat şapte ani de închisoare, condamnarea fiind dată în data de 14 martie 2012 de Tribunalul Mehedinţi într-un dosar de constituire, aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, în care au fost condamnaţi şi fratele acestuia, Ionel Epuran (doi ani de închisoare), senseiul lui Nuţu Cămătaru, Emilian Şefan (şapte ani de închisoare), şi alte două persoane.
Potrivit anchetatorilor, grupul infracţional condus de Mocanu se ocupa, de regulă, cu recuperarea unor datorii imaginare, exercitând asupra părţilor vătămate violenţă sau lipsindu-le de libertate.
"În cauză, foarte greu au fost convinse părţile vătămate să dea declaraţie şi să stea în această calitate în proces, întrucât le era teamă ca membrii grupului să nu exercite violenţe şi asupra membrilor familiilor", afirmau anchetatorii.
Prin împrejurări neelucidate încă, inculpaţii aveau acces la baza de date a Poliţiei privind evidenţa populaţiei din care preluau date de stare civilă referitoare la viitoarele victime, anchetatorii indicând instanţei mehedinţene nume vizate de acuzaţi.
Victimele erau duse în pădure, unde erau puse să-şi sape groapa. Mai mult, agresorii le striveau degetele cu ciocanul sau le rupeau mâinile, tacticile lor mafiote determinând victimele să le dea tot ce doreau, susţin surse judiciare.
Procurorii DIICOT au identificat şase victime care, sub pretextul recuperării unor datorii inexistente, au fost lipsite de libertate şi agresate de către inculpaţi şi deposedate în acest mod de diverse sume de bani.
Membrii grupului infracţional au determinat astfel victimele să le dea sume cuprinse între 3.000 şi 60.000 de euro sau bunuri mobile şi imobile, potrivit IGPR.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe