Liftul de la Salina Slănic s-a oprit din cauza unui lagăr supraîncălzit
Liftul de la Salina din Slănic Prahova, care vineri după-amiază s-a oprit, 50 de copii rămânând blocaţi în salină, s-a defectat ca urmare a supraîncălzirii unui lagăr, comisarii de la Protecţia Consumatorului Prahova urmând să facă verificări în ceea ce priveşte această instalaţie.
Liftul de la Salina de la Slănic Prahova s-a defectat ca urmare supraîncălzirii unui lagăr, (instalaţie pe care se sprijină şi se ghidează axa instalaţiei - n.r.), anunţă Prefectura Prahova într-un comunicat de presă dat publicităţii vineri, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Conform sursei citate, nicio persoană nu a rămas blocată în lift, repararea instalaţiei a durat aproximativ 25 de minute, iar pentru reintrarea utilajului în regim normal de lucru a fost nevoie de alte 45 de minute.
În comunicatul dat publicităţii de Prefectura Prahova se precizează că nimeni nu a fost rănit în urma acestui incident şi că "singurul inconvenient a fost acela că aproximativ o oră nimeni nu a ieşit şi nici nu a intrat în mină".
Şeful Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Prahova, Cristian Toader, a declarat pentru MEDIAFAX că reprezentanţii acestei instituţii vor face verificări la salină, pentru a stabili dacă liftul îndeplineşte toate condiţiile prevăzute de lege.
Aproximativ 50 de copii din Galaţi au rămas blocaţi, vineri după amiază, în Salina de la Slănic, la peste 200 de metri adâncime, după ce liftul s-a defectat, la sediul salinei deplasându-se trei echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Prahova şi două echipaje SMURD.
Iniţial, autorităţile au anunţat că grupul de copii a rămas blocat în salină timp de doar 20 de minute.
Salina de la Slănic Prahova este administrată de Societatea Naţională a Sării şi are o adâncime de 208 metri, a declarat corespondentului MEDIAFAX primarul oraşului Slănic, Daneluş Costea.
Potrivit site-ului SNS, salina de la Slănic, care este una dintre cele mai cunoscute destinaţii turistice ale judeţului Prahova, are în componenţă trei exploatări, respectiv Mina Unirea, deschisă pentru vizitare, Mina Mihai, folosită pentru concursuri sportive şi Mina Carol, care acum este închisă.
Cei 50 de copii au rămas blocaţi în Mina Unirea, la peste 200 de metri adâncime.
Salina este deschisă vizitatorilor de marţi până vineri, între orele 9.00 şi 16.00, precum şi în week-end
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO