Liniile preorăşeneşti din Ilfov, desfiinţate pentru că protocolul cu CJ a expirat în 2007

Publicat: 01 07. 2008, 14:34
Actualizat: 06 11. 2012, 08:56

Astfel, deşi protocolul încheiat între RATB şi Consiliul Judeţean Ilfov a expirat de un an şi jumătate, liniile preorăşeneşti au asigurat deplasarea cetăţenilor înspre şi dinspre Ilfov în Bucureşti, printr-o înţelegere de “bun simţ” care a fost făcută de RATB.

Sorin Oprescu a explicat că în februarie 2008 operatorii privaţi de transport pe rutele preorăşeneşti către Ilfov au câştigat licitaţia organizată de Ministerul Transporturilor pentru toate traseele.

După câştigarea licitaţiei, operatorii privaţi au acţionat în instanţă RATB pe motivul concurenţei neloiale.

Edilul şef a explicat că RATB a înregistrat pierderi în două “dimensiuni”, una fiind aceea că foarte puţini pasageri îşi cumpărau bilet, iar a doua, că CJ Ilfov nu şi-a îndeplinit obligaţia de plată a subvenţiei către RATB.

“Datoriile CJ Ilfov erau mai mult decât modice, fiind situate în jurul sumei de 74-77 miliarde de lei”, a spus primarul Capitalei.

Sorin Oprescu a arătat că aproximativ 350.000 de persoane din Ilfov lucrează în Bucureşti, iar aproximativ 400.000 de bucureşteni lucrează în Ilfov, precizând că toate traseele între Bucureşti şi Ilfov sunt acoperite în prezent de operatori privaţi.

De asemenea, primarul general a precizat că în urma unei întâlniri cu preşedintele CJ Ilfov, Cristache Rădulescu, s-a hotărât ca plata datoriilor restante să fie făcută eşalonat.

“Dacă CJ Ilfov îşi va achita eşalonat datoriile faţă de primărie şi RATB, atunci, în august, Consiliul va organiza licitaţie. Dacă RATB va câştiga această licitaţie, lucrurile vor putea intra în normal începând cu 1 septembrie”, a mai spus Sorin Oprescu.

Autobuzele RATB care asigurau transportul public între Bucureşti şi Ilfov, dar şi pe traseele preorăşeneşti din judeţul Ilfov, nu mai circulă de marţi.