Lipsă de medici pediatri la Ploieşti. Spitalul de Pediatrie oferă până şi locuinţe de serviciu

Spitalul de Pediatrie Ploieşti caută în zadar medici, pentru că aceştia nu se prezintă la concursurile organizate, chiar dacă unitatea medicală a cumpărat locuinţe de serviciu pe care le dau în chirie cu 100 de lei pe lună, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
1319 afișări
Imaginea articolului Lipsă de medici pediatri la Ploieşti. Spitalul de Pediatrie oferă până şi locuinţe de serviciu

Lipsă de medici pediatri la Ploieşti. Spitalul de Pediatrie oferă până şi locuinţe de serviciu (Imagine: Shutterstock)

În ultimul an, Spitalul de Pediatrie Ploieşti a organizat nenumărate concursuri pentru ocuparea posturilor vacante de medici, însă doctorii nu s-au interesat. Între timp, medicii spitalului sunt supraaglomeraţi.

Potrivit conducerii unităţii sanitare, de anul trecut sunt scoase la concurs, periodic, posturile de medic specialist ATI, oftalmolog, chirurgie, pediatrie, medicină de urgenţă şi balneofizioterapie, iar postul de medic cardiolog pediatru a stat trei ani neocupat, în condiţiile în care aici funcţionează singurul cabinet din judeţ pentru această specializare.

“Posturile vacante sunt scoase la concurs în <Viaţa Medicală>. Din păcate nu sunt medici care doresc să vină către noi, inclusiv din cauza faptului că este un spitalul de pediatrie, iar munca făcută cu copiii este mult mai dificilă decât cea cu aduţii”, a declarat managerul Spitalului de Pediatrie din Ploieşti, Cătălin Vişean.

Spitalul de Pediatrie a achiţionat, special pentru medicii, două locuinţe de serviciu, respectiv două apartemente cu câte două camere, care au costat aproximativ 35.000 de euro fiecare, chiria fiind de 100 de lei pe lună. O a treia locuinţă a fost oferită de muncipalitate.

“Încercăm să atragem medici prin diferite metode. De exemplu, suntem printre puţinele spitale din ţară care oferă o locuinţă de serviciu pentru medicii care nu au domiciliul stabil în oraş. Suntem într-un proces continuu de modernizare şi încercăm să dezvoltăm şi serviciile medicale. După aproape trei ani de absenţă a unui medic cardiolog pediatru în judeţul nostru, am reuşit să aducem un astfel de specialist”, a spus Cătălin Vişean.

La Secţia de Chirurgie Pediatrică sunt patru medici, însă este nevoie de şase.

“Cu cât sunt mai puţini medici, cu atât este mai mult de muncă. Volumul de muncă este din ce în ce mai mare", a adăugat managerul Spitalului de Pediatrie din Ploieşti.

Medicii de la Secţia de Chirurgie Pediatrică spun că au aproximativ 40 de urgenţe zilnic.

“Pe secţia de chirurgie suntem patru medici, sunt necesari şase, mai ales în perioada de concedii, se întregistrează o avalanşă de copii accidentaţi care este zdrobitoare pentru cei rămaşi în timpul serviciului. Avem cam 40 de urgenţe zilnic, nu pun la socoteală perioada de dimineaţă când la policlinică vin şi cronici şi urgenţe. Noi suntem unul singur în această gardă, trebuie să şi operăm, să supraveghem şi copiii internaţi pe secţie, trebuie să vedem şi urgenţele de jos. Este foarte dificil. Creşte timpul de aşteptare, creşte nervozitatea aparţinătorilor”, a declarat dr Anca Miu.

În aceste condiţii, concediile medicilor sunt programate de la începutul anului şi sunt respectate cu stricteţe.

"Concediul ni-l programăm din februarie şi ne luăm câte două săptămâni, maxim,ca să rămânem un număr decent de doctori la serviciu, respectiv ca acum, trei”, a adăugat dr Anca Miu.

Singurul post scos la concurs care şi-a găsit acum un doritor este cel de oftalmolog. Concursul va avea loc pe 28 iulie, iar celelalte posture vor fi iar scoase la concurs.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici