Video Lipsa mişcării la copii duce la probleme fizice şi emoţionale. Ce recomandă specialiştii

  • Lipsa mişcării în aer liber poate avea consecinţe asupra sănătăţii copiilor
  • Statul în casă duce la articulaţii mai slabe şi la o postură deteriorată
  • Dacă cei mici nu stau la lumină naturală pot avea probleme de comportament. Specialiştii le recomandă micuţilor 20-30 de minute de mişcare zilnică
Urmărește
639 afișări

Samanta are 4 ani şi abia aştepta să-ţi prezinte bicicleta ei roz. Înainte de apariţia noului virus, fetiţa şi prietenele ei ieşeau zilnic la plimbare. Ca Samanta sunt şi alte fetiţe care se joacă mai mult singure în ultimul timp.

Părinţii încearcă să-i ajute pe cei mici cu ieşiri cât mai dese, fără să încalce regulile de distanţare socială.

„Mai facem ieşiri, noi nu stăm la casă, stăm la bloc, mai ieşim şi pe terasă, puţin afară. Ca părinţi am căutat să evităm aceste probleme. Chiar sunt probleme în ceea ce priveşte postura şi dezvoltarea, soarele ştim că este foarte important pentru dezvoltarea lor”, spun părinţii.

„O forţă musculară scăzută şi o lipsă de antrenament aduce după sine accentuarea modificărilor la nivelul coloanei. Astfel apar scolioze. Ei au nevoie de alergare, de căţărat, de mişcare în aer liber”, explică Brânduşa Mitoiu, medic primar de recuperare la Institutul Naţional de Recuperare.

Efecte negative pot apărea şi pe plan emoţional. În lipsa mişcării, celulele nervoase rământ neantrenate, spun medicii.  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici