"Domnule inspector Fănel Burciu a lucrat pentru instituţia noastră. La un moment dat am descoperit că domnul Burciu avea în dosar mai multe acte medicale care atestau că acesta nu mai poate să muncească, el fiind pensionat din Ministerul de Interne cu gradul II de invaliditate – pierderea totală a capacităţii de muncă. În aceste condiţii, s-a întrunit Comisia de disciplină a ANI care a decis sesizarea Parchetului. Preşedintele instituţiei a făcut această sesizare şi procurorii deja lucrează în acest dosar", a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, secretarul general al ANI, Horia Georgescu.
Potrivit lui Georgescu, prejudiciul pe care ANI îl impută fostului angajat Burciu este de 103.000 de lei, reprezentând salariile plătite de Agenţie acestuia pentru perioada lucrată în cadrul instituţiei.
Întrebat cum a fost posibil ca Burciu să devină inspector de integritate, deşi fusese pensionat, iar documentele medicale atestau imposibilitatea acestuia de a munci, Georgescu a spus că, la interviul de angajare, Burciu a prezentat acte medicale care îl declarau apt de muncă.
Horia Georgescu a mai precizat că ancheta Comisiei de disciplină a ANI în cazul lui Fănel Burciu a presupus solicitarea de informaţii de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, instituţie de unde Burciu s-a pensionat, dar şi "alte verificări".
Burciu a fost destituit din funcţie în 16 aprilie, anterior, fiind în concediu medical timp de trei luni, motiv pentru care măsura nu a putut fi luată de instituţie mai devreme.
Procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 au fost sesizaţi în acest caz în 19 martie.