- Home
- Social
- BUCUREŞTI , (02.10.2017, 17:44)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Lista lui Dragomir: 10 firme care nu-s acoperite, dar care au câştigat licitaţii din fonduri publice
Fostul angajat SRI, Daniel Dragomir, enumeră, luni, pe pagina sa de Facebook, 10 firme despre care spune că nu sunt acoperite, dar care au câştigat majoritatea licitaţiilor din fonduri publice, fiind vorba de miliarde de euro în ultimii ani.
Urmărește
3571 afișări
Lista lui Dragomir: 10 firme care nu-s acoperite, dar care au câştigat licitaţii din fonduri publice
"Un căpitan cu munci de răspundere, care a activat ca jurnalist până acum 2 ani şi care se ocupă, mai nou, de urmărirea emisiunilor la care particip, a pus aseară, pe Facebook, nişte întrebări. Voi începe să îi răspund. Şi, pentru informarea domniei sale, voi menţiona 10 firme care NU sunt acoperite, dar care au câştigat majoritatea licitaţiilor din fonduri publice (miliarde de euro) în ultimii ani", a scris, luni, pe pagina sa de Facebook, Daniel Dragomir.
Astfel, cele zece firme "protejate" enumerate de fostul angajat SRI sunt SIVECO, grupul Asesoft, Teamnet, Oscar Downstream, Danco Pro, Aedificia Carpaţi, Grup Servicii Petroliere, Hexi Pharma, Medicare Technics, TCE 3 Brazi – Insula Mare a Brăilei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un incendiu puternic a izbucnit în Sectorul 1 din București. Oamenii au primit mesaje RO-Alert din cauza degajărilor mari de fum
-
Fibroza chistică, una dintre cele mai frecvente boli genetice rare. Cum se diagnostichează şi ce teste sunt utilizate pentru a confirma boala? Interviu cu Prof. univ. Liviu Laurenţiu Pop
-
Descoperire majoră. O amuletă cu un text ar putea schimba istoria creştinism în Europa. Arheolog: În text apare în latină - Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu
-
Există o rază de speranţă şi pentru 2025. Cum arată prognoza econmică pentru anul care vine
Daniel Dragomir precizează că este de notorietate în sfera cui s-au aflat şi se află aceste firme.
"Chiar din declaraţii ştim unde s-au dus şi se duc banii. Iar dacă nu există firme acoperite, propun să trecem la modificarea articolului 43 din Legea 14/1992, modificată în 2003 prin OUG, în timpul Guvernului Năstase.Dacă nu există firme acoperite, nu cred că ar deranja pe cineva să le interzicem", conchide fostul angajat SRI.
Reacţia lui Dragomir vine după ce purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informaţii (SRI), Ovidiu Marincea, a susţinut că SRI nu are firme acoperite, precizând că „va veni vremea când toţi cei care aruncă în neştire cu acuzaţii neprobate în spaţiul public vor fi obligaţi să prezinte dovezile”.
„Mă uit la fostul ofiţer Daniel Dragomir pe B1 TV şi la ce debitează la televizor. Eu înţeleg că dacă scrii SRI pe burtieră face rating, dar, domnule Dragomir, spuneţi, domnule, o firmă acoperită a SRI. Ştiţi? Există? Este o prostie mai mare decât dumneavoastră. SRI nu are firme acoperite. E uşor de decriptat ceea ce încercaţi să faceţi, dar rămâneţi, vă rog, în limitele credibilului, măcar”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Ovidiu Marincea.
Purtătorul de cuvânt al SRI a transmis că s-a ajuns că orice problemă din România care nu are explicaţii sau soluţii să fie atribuită SRI.
Duminică seara, Daniel Dragomir a declarat că 90% din cifra de afaceri a firmelor acoperite provine din contracte cu statul, aceste companii provenind din zona produselor petroliere, a celor accizabile, cu alcool, media sau IT.
Fostul angajat SRI a povestit că, deşi înfiinţate în mod legal, firmele acoperite ajung să fie companii protejate, motiv pentru care sunt apărate de mai multe instituţii ale statului.
„În zona culoarului economic, cea mai importantă discuţie este existenţa firmelor sub acoperire este una legală. Firmele sub acoperire activează astăzi, vorbind de SRL Coldea, în zonele în care sunt bani. Cele mai reprezentative unde sunt bani: zona produselor petroliere, zonele care se referă la ţigări şi alte produse accizabile, zona care se referă la alcool, media, IT. În imobiliare nu atât de mult, pentru că lasă urme. Este vorba despre bani utilizaţi şi transferaţi din fondurile unor firme sub acoperire. (...) O firmă sub acoperire care devine exclusiv interesată de obţinerea de contracte şi de obţinerea de fonduri îşi pierde obiectul pentru care a fost înfiinţată. (...) Problema este că aceste companii obţin 80%, 90% din cifra de afaceri din contractul cu statul. În acel moment, lucrurile iau o turnură pur românească”, a spus Dragomir, duminică seara, la B1 TV.
Dragomir a povestit şi cum aceste companii au ajuns să fie protejate de „culoarul justiţiei”, în momentul în care alte firme concurente sesizau nereguli.
„Aceste companii deranjează concurenţii şi încep contestaţiile licitaţiilor, încep procese, plângere, litigii, reclamaţii. Ce se întâmplă între a sprijini o companie protejată şi o companie a lui X. Atunci intervine culoarul justiţiei şi este menit să protejeze aceste interese personale”, a precizat fostul angajat al Serviciului.
Daniel Dragomir a mai spus că „peştii mari” au scăpat de condamnări importante pentru corupţie, precizând că informaţiile vehiculate în spaţiul public referitoare la trimiterea în judecată a dosarului „Microsoft 2” sunt „puţin diferite” faţă de cele pe care le cunoaşte el.
„În primul rând, din ce cunosc eu, toată această problemă cu licenţele Microsoft a plecat de la firma americană. Decizia şi problema apărută a fost luată urmare a unei decizii luată la Redmond, respectiv decizia de a face public acest scandal. Această decizie a fost luată de Microsoft urmare a unei strategii care fi numită „damge control intern”. Microsoft a angajat o firmă de PR care a scos pe piaţă acea ştire cum că s-ar fi dat bani pentru licenţe din România, China şi Bulgaria. Există persoane care ştiu că s-au trimis email-uri din centrala Microsoft, inclusiv de la un nivel foarte înalt, inclusiv către domnul Tatomir şi domnul Artopolescu în care s-a cerut în mod concret „Stop sell licenses to the romanian government as they do not have so many PCs”. Firca cea mai mare era că ar ajunge să fie delistaţia de la bursă, în urma acestui scandal”, a mai explicat Dragomir.
Citește pe alephnews.ro: Tesla începe o avalanșă de retrageri. Aproape 700.000 de vehicule au probleme legate de presiunea în pneuri
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
VIDEO. Atac terorist în Magdeburg, Germania: Un BMW a intrat într-o mulțime la Târgul de Crăciun. Doi oameni au murit / BILD raportează 11 morți și 60-80 de răniți / Ce detalii se cunosc despre atacator
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
E oficial, vin ninsorile în București! Pe ce dată ninge, potrivit meteorologilor weather.com
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe