- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (26.09.2011, 15:23)
- Aurelia Alexa - Mediafax ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Listele de aşteptare la Institutul Ana Aslan sunt de trei-patru luni. Pacienţii străini nu au loc
Pacienţii care doresc să urmeze tratament în cadrul Institutului de Gerontologie şi Geriatrie "Ana Aslan" trebuie să aştepte trei-patru luni iar solicitările primite de la cetăţeni străini sunt refuzate din cauza numărului mare de cereri interne, a declarat, luni, directorul Bogdan Păltineanu.
Urmărește
27707 afișări
Listele de aşteptare la Institutul Ana Aslan sunt de trei-patru luni. Pacienţii străini nu au loc (Imagine: Mediafax Foto)
Institutul Naţional de Gerontologie şi Geriatrie "Ana Aslan" are 580 de paturi, iar listele de aşteptare sunt de trei - patru luni de zile.
Directorul general al instituţiei, Bogdan Păltineanu, a precizat că este o presiune foarte mare pentru internări, iar despre acceptarea pacienţilor străini nici nu poate fi vorba, deşi solicitări există.
El a explicat că primirea la tratament a străinilor iese din discuţie deoarece ar fi în detrimentul pacienţilor români şi nimeni nu îşi asumă acest lucru.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Conducerea instituţiei a mai precizat că aceasta funcţionează ca şi spital, existând contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, care acordă finanţare pe zi de spitalizare, tratamentul, medicamentele şi alimentele ajungând la 179 de lei/zi/pacient.
Persoanele vârstnice care doresc să se interneze au nevoie de bilet de trimitere de la medicul de familie, talon de pensie, act de identitate şi alte documente medicale şi nu plătesc spitalizarea decât dacă solicită un grad sporit de confort, taxat cu sume cuprinse între 17 şi 38 de lei pe zi.
Întrebat de ce nu se deschide un pavilion separat pentru pacienţii din străinătate, directorul Institutului a explicat că cele 32 de hectare de teren pe care funcţionează aparţin Ministerului Sănătăţii.
Institutul Naţional de Gerontologie şi Geriatrie "Ana Aslan" a fost înfiinţat în 1952, fiind prima instituţie de acest gen din lume. Ajuns într-un stadiu avansat de degradare, Institutul a beneficiat, în ultimii ani, de lucrări de reabilitare, fiind refăcut în totalitate acoperişul (aproximativ 10.000 de metri pătraţi).
Institutul a solicitat Ministerului Sănătăţii reînfiinţarea reţelei de geriatrie în ambulator, astfel încât persoanele vârstnice să poată fi evaluate periodic, a declarat, luni, directorul medical, Gabriel Prada.
Directorul medical de la Institutul "Ana Aslan" a precizat că propunerea privind reînfiinţarea reţelei de geriatrie în ambulator a fost deja înaintată Ministerului Sănătăţii.
În cabinetele cuprinse în reţeaua de geriatrie ar urma să se facă screening periodic persoanelor în vârstă, pentru a depista din timp anumite boli.
"Sperăm să se reînfiinţeze această reţea, care nu costă prea mult, dar care are efecte vizibile. Ea a existat în anii 70", a declarat Gabriel Prada.
El a precizat că România se află printre ţările cu cele mai mari rate de deces, femeile ocupând locul trei în Europa, iar bărbaţii locul patru, în ce priveşte mortalitatea din cauze cardio-vasculare.
Conducerea Institutului "Ana Aslan" solicită înfiinţarea unui cabinet de geriatrie în fiecare judeţ.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe