Literele de pe Tâmpa şi clădirea Primăriei Braşov vor fi iluminate în culorile drapelului maghiar

Literele de pe Tâmpa şi clădirea Primăriei Braşov vor fi iluminate în culorile drapelului maghiar pentru a marca Ziua Naţională a Ungariei.

Urmărește
16102 afișări
Imaginea articolului Literele de pe Tâmpa şi clădirea Primăriei Braşov vor fi iluminate în culorile drapelului maghiar

Literele de pe Tâmpa şi clădirea Primăriei Braşov vor fi iluminate în culorile drapelului maghiar

Anunţul a fost făcut de Primăria Braşov.

„În această seară, literele de pe Tâmpa şi clădirea Primăriei Braşov vor fi iluminate în culorile roşu, alb, verde, specifice drapelului naţional maghiar, pentru a marca Ziua Naţională a Ungariei. Se subliniază astfel importanţa comunităţii maghiare în dezvoltarea oraşului nostru, care de-a lungul istoriei a fost nu numai un important centru economic şi cultural, ci şi un exemplu de bună înţelegere între cele trei etnii care locuiau în spaţiul actualului oraş, în afara zidurilor <Cetăţii> (Kronstadt, Brassó): românii din <Şchei> (Obere Vorstadt, Belgerei, Bolgárszeg), maghiarii din <Blumăna> (Blumenau, Bolonya) şi saşii din <Oraşul Vechi> (Altstadt, Óbrassó)”, a transmis Primăria.

Potrivit datelor recensământului din 2011, în oraşul Braşov locuiesc în jur de 23.000 de maghiari.

Din motive tehnice, nu este vorba de o redare fidelă a drapelului, ci de o preluare verticală a culorilor, conform normelor oficiale referitoare la drapelul Ungariei, a precizat Primăria municipiului Braşov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici