- Home
- Social
- ARGEŞ, (04.10.2017, 15:47)
- Departamentul Politic
Liviu Dragnea: Programul Rabla trebuie dezvoltat. O maşină produsă în România ne aduce 3.500 de euro
Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat miercuri, la Uzinele Dacia Piteşti, că programul Rabla trebuie dezvoltat an de an, atrăgând atenţia că o maşină produsă în ţara noastră aduce bani la buget, în timp ce maşinile second hand nu aduc niciun profit.
Urmărește
434 afișări
Liviu Dragnea: Programul Rabla trebuie dezvoltat. O maşină produsă în România ne aduce 3.500 de euro
"Programul Rabla nu numai că trebuie menţinut, ci şi dezvoltat, cred că trebuie să fie în creştere în fiecare an. Am aplicat de la partid pentru trei Loganuri. Depunem şi pentru Duster. Am văzut noul Duster care este o maşină plăcuta, fiabilă, cred că va fi un mare succes în România", a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, aflat în vizită la Uzinele Dacia Piteşti.
"E bine ca toţi să conştientizăm ce înseamnă să cumpărăm maşini fabricate în România faţă de maşini cumpărate second hand din străinătate. O maşină produsă în România aduce 3.500 de euro la buget, una importată-zero", a mai spus Liviu Dragnea.
Bugetul Programului „Rabla” a fost suplimentat cu 25 milioane de lei, ceea ce înseamnă că încă aproximativ 4.000 de persoane fizice vor putea beneficia de prime de casare, potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cornel Oţelea, singurul handbalist român care a câştigat de trei ori titlul mondial, a murit
-
Elon Musk reacţionează la comentariile privind gestul său de la învestirea lui Trump: „Atacul este atât de obosit”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
Cumulând bugetul iniţial al programului cu această suplimentare, se estimează că Programul „Rabla” destinat persoanelor fizice va avea aproximativ 25.000 de beneficiari, până la sfârşitul anului.
Conform sursei citate, sesiunea de depunere a dosarelor de acceptare din partea persoanelor juridice în cadrul Programului „Rabla” va fi prelungită până la data de 30 noiembrie, având în vedere faptul că autorităţile şi instituţiile publice dispun de sumele necesare doar după aprobarea rectificărilor bugetare şi că acestea sunt condiţionate de îndeplinirea procedurilor de achiziţie pentru a accesa finanţarea.
În ceea ce priveşte Programul „Rabla Plus”, în anul 2017 s-a înregistrat o creştere semnificativă a interesului acordat achiziţionării de autovehicule electrice, în mare parte urmare a măsurilor de creştere a subvenţiei acordate din Fondul pentru mediu, precizează sursa citată.
„Pentru a fi cât mai accesibil, au fost demarate modificări ale Programului „Rabla Plus”, prin includerea unei noi categorii de autoturisme, de la 1 ianuarie 2018, şi anume cvadriciclurile electrice, introducându-se, în acelaşi timp, şi un procent maxim de finanţare de 50% din preţul de achiziţie a autovehiculelor electrice, ţinând cont de valoarea ecotichetului – de aproximativ 10.000 euro – raportată la preţurile scăzute ale noilor categorii de autovehicule eligibile”, menţionează Ministerul Mediului.
O altă modificare la Programul „Rabla Plus” este eliminarea termenului de 31 decembrie până la care pot fi emise facturile de achiziţie a autovehiculelor electrice noi, ţinând cont de perioadele mari de timp necesare producătorilor pentru livrarea autovehiculelor respective. În acest context, facturile vor fi emise în termenul de 120 de zile de valabilitate a notelor de înscriere a persoanelor fizice şi juridice, fără a mai fi condiţionată livrarea autovehiculelor până la sfârşitul anului fiscal.
Citeşte şi: Administratorul azilului din Bucureşti, care a ars în weekend, a fost plasat sub control judiciar
Citeşte şi: Anchetă la Brăila, după ce un elev de liceu a încercat să se sinucidă în timpul orei de curs
Citeşte şi: Avocatul Poporului a atacat la CCR OUG prin care se menţine acreditarea şcolilor doctorale
Citește pe alephnews.ro: Micile detalii fac diferența. Ce să NU faci la un interviu de angajare
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Pensionarii din România care au muncit între acești ani ar putea primi 400 de lei în plus, începând cu 1 februarie 2025
CANCAN.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe