- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (15.02.2018, 12:56)
- Mihaela Gidei
Liviu Dragnea va fi audiat de judecători pe 21 martie
Judecătorii instanţei supreme au audiat, joi, mai mulţi martori în dosarul în care este judecat Liviu Dragnea, unul dintre ei fiind edilul Sectorului 3, Robert Negoiţă. Următorul termen a fost stabilit pentru 21 martie, dată la care ar urma să fie audiat şi preşedintele PSD.
Urmărește
1491 afișări
Liviu Dragnea va fi audiat de judecători la următorul termen din dosarul DGASPC Teleorman
Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au stabilit joi ca, la următorul termen al procesului în care Liviu Dragnea este acuzat de instigare la abuz în serviciu şi la fals intelectual, să fie audiaţi inculpaţii care au optat pentru procedura simplificată şi, dar şi liderul PSD. Judecătorii au încuviinţat cererea apărării lui Liviu Dragnea de a fi audiate alte trei persoane în calitate de martori.
La termenul de joi, a fost audiat ca martor şi Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3 al Capitalei, deoarece, potrivit procurorilor, una dintre cele două angajate ale DGASPC Teleorman, inculpate în dosar, ar fi lucrat la cabinetul de parlamentar al acestuia.
„Numele lui Botorogeanu Adriana nu îmi spune nimic, Dacă o văd pe stradă, nu o cunosc. E posibil să o fi angajat la cabinetul parlamentar, însă nu îmi amintesc. Dacă e acea persoana care a fost angajată la mine, la cabinetul parlamentar, în acea perioada scurtă de nu mai mult de doi ani, era o persoană tânără, care îşi făcea treaba. Nu cunosc şi nici nu cunoşteam la data respectiva dacă Botorogeanu, în perioada respectivă, a figurat ca angajat la DGASPC Teleorman”, a spus Robert Negoiţă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Intrarea în Schengen şi deschiderea autostrăzilor de la Craiova la Paşcani încing piaţa de logistică
-
Consiliul UE adoptă recomandări pentru ţările în procedură de deficit excesiv, între care România
-
Zelenski afirmă că Ucraina nu va recunoaşte niciodată teritoriile ucrainene ocupate de armata Moscovei ca parte a Rusiei
Întrebat de procuror cum a fost angajată această persoană la cabinetul său, Robert Negoiţă a precizat că poate explica acest aspect „la nivel de principiu”.
„Instanţele nu judecă după principii, ci concret. Principiile, în altă parte, nu aici”, a fost replica magistraţilor.
„Cred că pe Botorogeanu am cunoscut-o în campania electorală şi în felul acesta am angajat-o. Liviu Dragnea nu a fost implicat în campania electorală. Sub jurământ, arăt că Dragnea, care la data respectivă era preşedintele CJ Teleorman, nu s-a implicat în campania mea electorală, iar dacă am spus că am angajat-o pe Botorogeanu la cabinetul meu parlamentar, la recomandarea unui coleg, menţionez că nu e vorba de Dragnea. Am aflat că Botorogeanu a lucrat la DGASCP când am dat declaraţii la DNA”, a mai spus primarul Sectorului 3.
De asemenea, la audiere, Maria Loredana Zaman, în calitate de secretar al DGASPC, a declarat că în departamentul în care a lucrat erau angajate şi Adriana Botorogeanu şi Anisa Stoica, care însă nu veneau la serviciu.
„Nu ştiu dacă erau plătite sau nu. Nu am sesizat pe nimeni din conducere că figuram patru persoane şi munceam doar două, pentru că nu m-am gândit. Nu am auzit unde îşi desfăşurau activitatea cele două şi nimeni din conducere nu s-a interesat de ele”, a spus aceasta.
La rândul său, Ioana Peşte, cea care lucrează la biroul de resurse umane din 1996, a menţionat că mulţi colegi din instituţie discutau despre absenţa celor două persoane, deşi ele erau angajate.
„Ştiu că cele două au figurat ca salariate ale Direcţiei din 2006-2007, în realitate, din auzite ştiu că lucrau la sediul unui partid politic. Salariul era plătit de Direcţie. Ştiau mulţi colegi că nu veneau. Dacă ştiau colegii, cred că ştiau şi directorii. Nu pot afirma totuşi dacă ştiau directorii. Am fost întrebată de la serviciul de Contabilitate: „Ce fac vedetele, de ce nu vin la muncă?” Am zis că nu e treaba mea. Probabil cineva cunoştea ceva de situaţia celor două. Nu aveam relaţii cu conducerea, ci şefa de la Resurse Umane. Ea nu mi-a zis niciodată ceva prin care să explice situaţia celor două”, a spus aceasta.
Potrivit procurorilor, "în perioada iulie 2006 - decembrie 2012, Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu intenţie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii. În realitate cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă".
Astfel, precizează DNA, persoanele angajate formal au primit în total suma de 108.612 lei, sumă cu care Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman s-a constituit parte civilă în procesul penal. Şi fosta soţie a liderului PSD este judecată în această cauză.
În ceea ce o priveşte pe Bombonica Prodana, procurorii spun că “în perioadele 3 martie - 1 august 2008 şi 3 iulie 2009 – 1 august 2010, în calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi în calitate de şef Serviciu secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, prin încălcarea cu ştiinţă atribuţiilor de serviciu, deşi a cunoscut faptul că două subordonate, încadrate în funcţia de referent la instituţiile pe care le conducea, nu s-au prezentat la serviciu şi nu au respectat prevederile contractului individual de muncă şi fişa postului, nu a întreprins niciun demers de sancţionare a persoanelor respective”.
Citește pe alephnews.ro: Micile detalii fac diferența. Ce să NU faci la un interviu de angajare
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe