- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (13.11.2017, 08:45)
- Oana Despa , Andreea Traicu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Liviu Dragnea, urmărit penal într-un nou dosar la DNA, pentru favorizarea firmei Tel Drum în privinţa acordării de contracte/ Lideri ai PSD l-au condus cu aplauze la audierea de la sediul Direcţiei - VIDEO
Liviu Dragnea este, oficial, urmărit penal de DNA în dosarul Tel Drum, pe numele lui procurorii DNA formulând cinci capete de acuzare. Şeful PSD este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false pentru obţinerea frauduloasă de fonduri europene, dar şi de abuz în serviciu în legătură cu favorizarea firmei Tel Drum în privinţa acordării de contract. Faptele ar fi fost comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, iar dosarul a fost deschis ca urmare a sesizării OLAF (Oficiul european antifraudă). Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a ajuns, luni dimineaţa, la sediul DNA. Acesta nu a făcut declaraţii. Dragnea a fost aplaudat de colegii săi sociali-democraţi care l-au aşteptat în faţa sediului, dar şi de simpatizanţi.
Urmărește
15620 afișări
"Suspectul Liviu Nicolae Dragnea, preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a iniţiat un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent şi din care au făcut şi fac parte funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi persoane din mediul de afaceri. Grupul iniţiat în anul 2001 are ca principal scop obţinerea, în mod fraudulos, a unor sume importante din contractele finanţate din fonduri publice (naţionale şi europene), prin comiterea unor infracţiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii", transmit procurorii într-un comunicat de presă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Netanyahu a declarat că există progrese în negocierile cu Hamas în Gaza. O rachetă lansată de Houthi a fost interceptată deasupra Israelului
-
Nou record al numărului de investitori activi la Bursa de Valori
-
Cum sărbătoresc europenii Crăciunul? Tradiţii unice şi fascinante din diferite culturi
-
Israelul vrea ca grupul rebel Houthi să fie desemnat organizaţie teroristă
În dosar este cercetat şi Marian Fişcuci, descris de procurori drept persoană apropiată lui Liviu Dragnea şi acţionar majoritar (scriptic) al Tel Drum SA la data faptelor, acesta fiind acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat.
Petre Pitiş, fost consilier în cadrul CJ Teleorman, reprezentant al Tel Drum SA, este anchetat pentru constituirea unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi complicitate la abuz în serviciu, Florea Neda, reprezentant Tel Drum este cercetat pentru constituirea unui grup infracţional şi complicitate la abuz în serviciu, Mugur Băţăuş, funcţionar în cadrul Consiliului Judeţean Teleorman, este suspectat de constiuirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi complicitate la infracţiuni privind obţinerea pe nedrept de fonduri europene, iar Victor Piperea, funcţionar în cadrul Consiliului Judeţean Teleorman, este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi complicitate la infracţiuni privind obţinerea pe nedrept de fonduri europene.
De asemenea, în aceeaşi cauză este anchetat şi Marian Predescu, funcţionar în cadrul Consiliului Judeţean Teleorman, la data faptelor, pentru complicitate la infracţiuni privind obţinerea pe nedrept de fonduri europene, dar şi reprezentanţi ai unei firme, Florian Ion şi Daniel Neagoe, aceştia fiind acuzaţi că făceau parte din grupul infracţional organizat.
Dosarul a fost deschis ca urmare a unui sesizări a OLAF (Oficiul european antifraudă), transmisă procurorilor pe 30 septembrie 2016, privind suspiciuni de obţinere nelegală pentru lucrări de reabilitare de drumuri judeţene a unor fonduri europene.
Procurorii spun că cei care făceau parte din grup ar fi conceput activitate acestuia în etape, în funcţie de zonele, firmele şi influenţa pe care le aveau.
Primul pas, în viziunea DNA, ar fi fost privatizarea Tel Drum şi transferarea din proprietatea CJ Teleorman "în sfera de influenţă şi control a suspectului Liviu Nicolae Dragnea, prin persoane interpuse".
"Achiziţionarea, în patrimoniul Consiliului Judeţean Teleorman, atât din fonduri ale acestei unităţi administrative teritoriale cât şi prin obţinerea unui credit bancar, a unui utilaj (tren reciclator - stabilizator la rece ) de o valoare foarte mare (30 miliarde ROL) care apoi a fost închiriat şi ulterior înstrăinat către Tel Drum SA, ulterior privatizării acestei societăţi comerciale. Acordarea, în perioada 2002-2005, a lucrărilor de reabilitare şi întreţinere a structurii rutiere aflate în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, către Tel Drum SA, fără a exista o procedură concurenţială de atribuire, deşi societatea comercială devenise persoană juridică cu capital privat", ar fi fost următoarele etape, spun anchetatorii.
Ulterior, precizează DNA, ar fi fost create mai multe firme controlate de cei care ar fi făcut parte din grupare, care aveau rol de interpus în atribuirea unor contracte publice.
Potrivit sursei citate, gruparea s-ar fi asigurat că Tel Drum obţine contracte din fonduri publice, mai ales acordate de Consiliul Judeţean Teleorman, prin influenţă şi funcţii, dar şi prin "furnizarea informaţiilor confidenţiale privind licitaţiile publice înainte de momentul publicării anunţurilor şi prin inserarea condiţiilor restrictive în caietele de sarcini (utilajul pe care Consiliul Judeţean Teleorman l-a înstrăinat către Tel Drum SA era unul dintre criteriile de calificare în cazul lucrărilor de reabilitare a drumurilor judeţene)".
"Obţinerea în mod preferenţial şi fraudulos de finanţări din bugetul naţional, prin intermediul suspectului Liviu Dragnea Nicolae şi obţinerea în mod nelegal de fonduri din bugetul Uniunii Europene prin furnizarea de documente false şi inexacte, atât în cazul în care beneficiarul fondurilor era într-o primă etapă unitatea administrativ teritorială (care ulterior direcţiona fondurile către Tel Drum SA) cât şi în cazul în care beneficiarul fondurilor era în mod direct una dintre societăţile comerciale controlate de membrii grupului infracţional organizat", mai spune DNA.
În plus, prin administratorii Tel Drum se facilita si intermedia numirea unor persoane în funcţii din administraţia centrală, dar se furnizau şi fonduri către PSD, "prin donaţii ale membrilor grupului infracţional organizat şi ale societăţilor controlate de aceştia", arată anchetatorii.
"Prin prisma influenţei pe care Liviu Nicolae Dragnea o avea la nivelul administraţiei centrale şi în sfera politică, asigurarea accesului la informaţii confidenţiale din cadrul instituţiilor administraţiei centrale şi furnizarea de documente cu caracter confidenţial către membrii grupului infracţional organizat din mediul privat. (..) Structura grupului a permis o interacţiune uşoară între membrii acestuia, fiind de foarte multe ori disimulată prin prisma atribuţiilor de serviciu ale acestora, suspecţii Mugur Băţăuş şi Victor Piperea conducând direcţii din cadrul Consiliului Judeţean Teleorman şi fiind subordonaţi suspectului Liviu Dragnea, iar reprezentanţii din mediul privat reuşind cu uşurinţă să interacţioneze prin prisma contractelor care erau în curs de executare", se mai precizează în comunicatul de presă.
Reabilitarea a 55 km de drum judeţean DJ 701 (limita – Dâmboviţa Gratia – Poeni – Siliştea – Scurtu Mare – Slăveşti – Ciolăneşti – Zabreasca – Dobroteşti), în valoare de 114.263.011 lei, dintre care suma de 13.772.603 euro provenea din fonduri europene, este unul dintre exemplele date de procurorii privind contracte câştigate ilegal.
"Au fost falsificate şi înlocuite date din proiectul tehnic ( memoriu tehnic, estimare cantitativă, verificări de structură), documentele fiind denaturate prin falsificarea semnăturii unui proiectant pe estimările cantitative şi inserarea în cuprinsul proiectului (după predarea de către proiectant beneficiarului Consiliu Judeţean Teleorman) a cerinţei ca metoda obligatorie de stabilizare a balastului să fie varianta la rece in situ, condiţie care îi asigura firmei Tel Drum câştigarea licitaţiei. Înainte de publicarea anunţului privind atribuirea contractului, Mugur Băţăus a furnizat reprezentanţilor Tel Drum SA informaţii nedestinate publicităţii, respectiv detalii cu privire la cerinţele de calificare şi ofertanţii care şi-au exprimat interesul să participe la licitaţia publică", explică DNA.
În legătură cu acelaşi proiect, Liviu Dragnea, ar fi emis, ilegal, hotărâri de contractare a unui credit intern şi dispoziţii privind demararea procedurilor de achiziţii publice şi numirea comisiilor de evaluare a ofertelor.
"Prin furnizarea de informaţii confidenţiale şi prin modificarea proiectului tehnic şi depunerea acestuia în vederea avizării şi obţinerii finanţării, Liviu Nicolae Dragnea şi Mugur Băţăuş, cu intenţie, în scopul obţinerii unui folos necuvenit pentru Tel Drum SA şi implicit pentru membrii grupului infracţional organizat, şi-au încălcat atribuţiile legale şi au determinat membrii comisiei de întocmire a documentaţiei pentru licitaţia lucrărilor de construcţii şi membrii comisiei de evaluare a ofertelor să încalce, fără vinovăţie, dispoziţiile OUG 34/2006 prin inserarea unor condiţii restrictive şi încălcarea principiului tratamentului egal, desemnând câştigător al licitaţiei publice firma Tel Drum SA", spun procurorii.
Prejudiciul creat în dauna bugetului public este de 25.600.927 lei (diferenţa dintre preţul ofertat de Tel Drum SA şi preţul cel mai mic ofertat), această sumă constituind un beneficiu necuvenit pentru firma câştigătoare.
În anul 2009, "Liviu Nicolae Dragnea, cu ajutorul lui Mugur Băţăuş şi Marin Predescu (care au asigurat falsificarea şi înlocuirea documentelor), a folosit la organismul intermediar ADR Sud Muntenia documente false şi inexacte, astfel încât firma Tel Drum SA să câştige un contract de reabilitare a peste 50 km din DJ 506 Cervenia Vităneşti Băbăiţa, în valoare de 62.482.442 lei lei, dintre care suma de 6.930.138 euro provenea din fonduri europene. (..) De asemenea, s-a majorat artificial devizul până la suma de 14.132.923 euro, cu consecinţa creşterii valorii contractului finanţat din bani publici obţinut de Tel Drum SA. ", se arată în comunicatul de presă.
În legătură cu acelaşi proiect de reabilitare a drumului judeţean DJ 506, Liviu Dragnea, ar fi emis, ilegal, hotărâri de contractare a unui credit intern şi dispoziţii privind demararea procedurilor de achiziţii publice şi numirea comisiilor de evaluare a ofertelor.
Prejudiciul cauzat bugetului ar fi de 5.742.872 (diferenţa dintre devizul real prevăzut în proiect şi devizul modificat), această sumă constituind un beneficiu necuvenit pentru firma câştigătoare.
Petre Pitiş, în calitate de reprezentant Tel Drum, în perioada 2010 -2012, ar fi sustras de la plata către bugetul de stat suma de 774.790,32 lei reprezentând taxă pe valoare adăugată aferentă operaţiunilor comerciale
"În aceeaşi perioadă, sumele aferente operaţiunilor evidenţiate cu societăţile cu comportament de tip fantomă au fost transferate din conturile bancare ale Tel Drum SA în conturile bancare ale societăţilor cu comportament de tip fantomă, fiind retrase în numerar la scurt timp după transfer şi restituite (fără comisionul pentru intermediere) persoanelor care le-au virat iniţial", potrivit procurorilor.
Mai mult, spune DNA, cei care ar fi făcut parte din grup ar fi beneficiat de informaţii nepublice din cadrul instituţiilor de la nivel local şi central cum ar fi: note de fundamentare şi caiete de sarcini pentru licitaţii viitoare ce se aflau în procedură de avizare internă (cum este cazul Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale), corespondenţă între unităţile administrativ teritoriale şi Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (în cadrul obiectivelor ce se doreau a fi finanţate din PNDL), liste privind proiectele depuse pentru finanţare, documente solicitate de autorităţile judiciare de la instituţiile publice în cursul urmăririi penale (cum este cazul ANCPI), actele fiind găsite la percheziţii.
"Liviu Nicolae Dragnea, în mod direct sau prin persoane apropiate lui (fiul, fosta soţie) a obţinut sume de bani sau bunuri mobile şi imobile pe care le utilizează, precum şi diverse servicii în interes personal, al familiei şi al formaţiunii politice din care face parte, respectiv donaţii de la membrii grupului infracţional organizat şi de la societăţile controlate de aceştia (circa 2,5 milioane de lei în anul 2009), transferul părţilor sociale din mai multe societăţi controlate de membrii grupului infracţional organizat către fiul său, dividende şi sume periodice către fiul său cu titlu de salariu de la firme din grup, sume periodice cu titlu de chirie încasate personal de Liviu Nicolae Dragnea şi de fosta soţie de la o altă societate din grup, bani obţinuţi de către Liviu Nicolae Dragnea din vânzarea unor bunuri imobile la valori supraevaluate către societăţile controlate de membrii grupului infracţional organizat, folosirea de bunuri mobile de către fiul său (autoturismul deţinut de o societate din grup şi a cărui îmbunătăţire tehnică a fost achitată de Tel Drum SA) sau folosirea de bunuri imobile tot de către acesta (imobilul din Turnu Măgurele proprietate a Tel Drum SA)", se precizează în comunicat.
Bădălău: Am fost la DNA să-l susţin pe omul Liviu Dragnea, care trece printr-o perioadă dificilă
Preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a declarat că a fost la DNA, luni, să-l susţină pe ”omul Liviu Dragnea, care trece printr-o perioadă dificilă”, precizând că social-democraţii vor fi alături de liderul PSD ori de câte ori acesta are nevoie de ajutorul lor.
”Am fost de dimineaţă la DNA tocmai pentru a-l susţine pe dl. preşedinte Dragnea, care trece printr-o terioadă destul de dificilă pentru dânsul”, a declarat preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău.
El a mai spus că social-democraţii sunt alături de colegii care trec ”prin momente dificile”.
”La toate momentele şi de bucurie şi dificile este normal să fim lângă dânşii. (Acum - n.r.) este un moment dificil pentru preşedintele Liviu Dragnea. Ca om, e un moment dificil”, a adăugat Bădălău.
El a mai spus că acţiunea de susţinere de luni dimineaţa nu a fost organizată.
”Nu a fost nimic organizat şi cred că vis-a-vis de, aşa cum am văzut în istorie, manifestări huliganice vis-a-vis de omul Dragnea, trebuia să fim lângă el. După cum aţi văzut, grupul nostru a fost extrem de civilizat. Au venit oameni care au simţit lucrul ăsta să fie aproape de omul Dragnea”, a mai spus liderul social-democrat.
El a mai spus că susţinătorii lui Liviu Dragnea vor merge la DNA de câte ori vor considera că are nevoie de ajutorul lor.
”Noi suntem colegi, suntem prieteni în partidul ăsta. Noi am fost alături de omul Liviu Dragnea. Am mers ca să simtă că nu e singur. (...) Nu dăm semnale către DNA. DNA să-şi facă datoria. Aici nu a fost vorba decât de susţinerea omului Liviu Dragnea. Până la urmă nu DNA spune dacă un om e e vinovat sau nu, instanţele spun asta”, a ţinut să mai spună Niculae Bădălău.
Mai mulţi membri ai PSD, dar şi simpatizanţi ai lui Liviu Dragnea s-au strâns, luni dimineaţa, în faţa sediului DNA, pentru a-l susţine pe Liviu Dragnea, după ce preşedintele PSD a anunţat că va merge la audieri, fără a preciza în ce calitate. Printre cei prezenţi s-au numărat vicepremierul Paul Stănescu, secretarul general al PSD, Marian Neacşu, preşedintele Comisiei SRI, Claudiu Manda, deputatul PSD Andreea Cosma.
Ulterior, DNA a anunţat, oficial, că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea Tel Drum în privinţa acordării de contracte.
Iordache, despre susţinerea social-democraţilor pentru Dragnea, la DNA: Un act de solidaritate
Fostul ministru al Justiţiei, deputatul PSD Florin Iordache, a precizat, luni, fiind solicitat să comenteze prezenţa mai multor social-democraţi la sediul DNA, veniţi pentru a-l susţine pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea, că acest gest reprezintă un act de solidaritate.
„Era un act de solidaritate. Modul în care ne comportăm la un anumit moment ... cred că e un act normal. Poţi să susţii un coleg în nişte momente dificile şi, repet, modul în care merg pe bandă sau se instrumentează anumite dosare nu cred că este în regulă”, a spus Iordache.
Întrebat dacă Dragnea ar trebui să facă un pas în spate, în condiţiile precedentului creat de demisiile înaintate din Guvern ale miniştrilor Rovana Plumb şi Sevil Shhaideh, Iordache a răspuns negativ.
„Fără îndoială, nu. Dacă tot vorbim de prezumţia de nevinovăţie, despre ce discutăm?”, a răspuns Iordache, care a arătat că trebuie făcute "foarte multe precizări" în legi astfel încât să nu mi se facă interpretări.
Chestionat dacă susţine nevinovătia lui Dragnea şi faptul că, în cazul acestuia, ar fi vorba de o interpretare eronată, Iordache a răspuns: „Fără îndoială. Dumneavoastră, dacă aţi citit Directiva 334 de anul trecut a Uniunii Europene, până nu există o hotărâre definitivă împotriva unei persoane, nevinovăţia există. Cred că acest principiu al nevinovăţiei trebuie foarte bine statuat în legislaţia românească”.
„Nu ne putem face că nu vedem două decizii ale Curţii Constituţionale, nu ne putem face că nu vedem nişte directive europene, nu putem să nu discutăm despre Convenţia de la New York. Sunt nişte acte care, cred eu, trebuiesc. Dacă tot ne place să trăim ca afară, haideţi să transpunem şi în legislaţia care este afară în legislaţia românească. Nu putem vorbi despre cineva care este învinuit şi-l putem scoate din spaţiul public până nu avem o hotărâre definitivă. Când avem o hotărâre definitivă, mai putem sta de vorbă”, a subliniat Iordache.
UPDATE 10.50
Dragnea, vizat într-un nou dosar la DNA. Este suspectat de abuz în serviciu şi deturnare de fonduri
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este vizat într-un nou dosar al DNA, el fiind suspectat de abuz în serviciu, grup infracţional organizat şi deturnare de fonduri, acuzaţiile având legătură cu firma Tel Drum, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.
Conform surselor citate, faptele ar fi fost comise în perioada în care acesta era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.
La DNA este audiat şi fostul administrator Tel Drum, Marian Fişcuci, dar şi alte persoane care ar avea legătură cu această cauză.
Preşedintele PSD Liviu Dragnea a ajuns, luni dimineaţa, la sediul DNA. Acesta nu a făcut declaraţii nici la intrarea în instituţie, nici la plecare. Dragnea a fost aplaudat de colegii săi sociali-democraţi care l-au aşteptat în faţa sediului şi de simpatizanţi.
La DNA au venit şi persoane care îl contestă pe Liviu Dragnea. În momentul în care a coborât din maşină, pentru a intra în sediul parchetului, oamenii l-au huiduit şi l-au acuzat că încearcă să schimbe legile în favoarea persoanelor corupte.
Preşedintele PSD a părăsit sediul DNA după mai puţin de o oră.
Atât la sosire, cât şi la plecare, preşedintele PSD a fost înconjurat de jandarmi.
UPDATE 9.32
Preşedintele PSD a părăsit sediul DNA, după mai puţin de o oră. Procurorii nu au furnizat informaţii referitoare la calitatea în care Liviu Dragnea a fost chemat la DNA sau dacă audiere are legătură cu activitatea Tel Drum.
Atât la sosire, cât şi la plecare, preşedintele PSD a fost înconjurat de jandarmi.
UPDATE 9.09
Declaraţii Paul Stănescu, Marian Neacşu şi Claudiu Manda
„Sunt aici în calitate de senator al României, în semn de solidaritate cu preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedinte al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea”, a declarat PSD-istul Paul Stănescu.
"Nu mi se pare că este în impas, dar mi se pare că este un moment în care un coleg de-al nostru, şi nu e vorba de orice coleg, ci de preşedintele partidului, e într-un moment greu, la o chemare la o instituţie a statului, ăsta nu e un moment uşor pentru nimeni. Aş spera că nu are motiv de îngrijorare, nu ştiu ce calitate are, probabil şi domnia sa va afla acum. Este un gest pe care am decis să-l facem noi, câţiva colegi. Atâta vreme cât nu e declarat vinovat, prezumţia de vinovăţie funcţionează şi noi suntem alături de el", a spus Marian Neacşu. "Nu ne-a chemat să îl susţinem. E un gest la care ne-am gândit, noi, câţiva colegi. Este o manifestare cât se poate de paşnică, cât se poate de serioasă”, a adăugat acesta.
"Noi am venit că am văzut ce s-a întâmplat la ÎCCJ, am venit să-l susţin pe Liviu Dragnea. În faţa legii nu cred că trebuie să aibă susţinere, ca niciun cetăţean. În faţa presiunilor, atunci când vorbim despre instituţii, cum s-a întâmplat la ICCJ, da. Nu am venit să punem presiune", a declarat Claudiu Manda.
La DNA au venit şi persoane care îl contestă pe Liviu Dragnea. În momentul în care a coborât din maşină, pentru a intra în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, oamenii l-au huiduit şi l-au acuzat că încearcă să schimbe legile în favoarea persoanelor corupte.
UPDATE 8.58
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a ajuns, luni dimineaţa, la sediul DNA. Acesta nu a făcut declaraţii. Dragnea a fost aplaudat de colegii săi sociali-democraţi care l-au aşteptat în faţa sediului, dar şi de simpatizanţi.
În faţa DNA se află mai mulţi parlamentari PSD, precum vicepremierul Paul Stănescu, Marian Neacşu, secretarul general al PSD, Claudiu Manda sau deputatul Andreea Cosma. Aceştia spun că au venit să îl susţină pe Liviu Dragnea.
Preşedintele PSD a anunţat că se va prezenta, luni, la DNA.
"Nu este nicio surpriză. Am spus de la început că tot acel circ nu ar avea rost dacă eu nu aş fi chemat acolo. O să merg, sigur", a spus Dragnea, solicitat să comenteze informaţiile apărute în presă privind chemarea sa la DNA.
UPDATE 8.48
Mai mulţi sociali-democraţi şi simpatizanţi, în faţa DNA pentru a îl susţine pe Liviu Dragnea
Mai mulţi membri ai PSD, dar şi simpatizanţi ai lui Liviu Dragnea, s-au strâns, luni dimineaţa, în faţa sediului DNA, pentru a îl susţine pe Liviu Dragnea, după ce preşedintele PSD a anunţat că va merge la audieri, fără a preciza în ce calitate.
În faţa sediului se află mai mulţi parlamentari PSD, precum vicepremierul Paul Stănescu, Marian Neacşu, secretarul general al PSD, Claudiu Manda sau deputatul Andreea Cosma. Aceştia spun că au venit să îl susţină pe Liviu Dragnea.
Marian Fişcuci nu a făcut declaraţii când a ajuns la DNA
Acesta este cercetat într-o cauză pentru evaziune fiscală, după ce ar fi făcut mai multe tranzacţii ilegale cu utilaje agricole, prejudiciul adus statului fiind de 5,7 milioane de lei.
Procurorii nu au făcut precizări referitoare la dosarul în care a fost citat Marian Fişcuci. Omul de afaceri a fost administrator la Tel Drum, firmă despre care s-a speculat că ar avea legătură cu Liviu Dragnea. Preşedintele PSD a anunţat că luni se va prezenta la DNA.
"Nu este nicio surpriză. Am spus de la început că tot acel circ nu ar avea rost dacă eu nu aş fi chemat acolo. O să merg, sigur", a spus Dragnea, solicitat să comenteze informaţiile apărute în presă privind chemarea sa la DNA.
El a arătat că nu a fost citat pentru vineri, dar a menţionat că se va prezenta luni la DNA.
Întrebat despre ce dosar este vorba, Dragnea a replicat: "Ei, ce contează? Ca să fiu acolo".
De asemenea, întrebat în ce calitate a fost chemat, Dragnea a răspuns în aceeaşi notă ironică: "La mine cred că se trece în faza a doua, nu ne jucăm".
Chestionat despre posibilitatea începerea urmăririi penale, liderul PSD a răspuns: "S-ar putea să fie cam mult".
Citeşte şi: Cele mai ciudate şi amuzante căutări de pe eMag de anul acesta: De la ”Câine ciu ua ua” şi ”empetrei” la ”boxe să zurească vecinii”
Citește pe alephnews.ro: O explozie la o fabrică de muniții din Turcia a dus la moartea a cel puțin 12 persoane și la rănirea altor patru. Autoritățile investighează incidentul
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Joe Biden comută pedepsele a 37 de condamnați la moarte. Acestea au fost transformate în închisoare pe viață fără posibilitatea de eliberare
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe