- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (20.05.2012, 10:16)
- Elvira Gheorghita , Livia Ispas ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Liviu Pop: Camerele de supraveghere de la bacalaureat vor fi centrate pe elevi, nu pe geamuri şi uşi
Toate cele 638 de centre de examen vor avea camere de supraveghere la bacalaureat, iar acestea vor fi poziţionate pe elevi, nu pe geamuri şi uşi, a declarat ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop.
Urmărește
921 afișări
Liviu Pop: Camerele de supraveghere de la bacalaureat vor fi centrate pe elevi, nu pe geamuri şi uşi (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)
"Dotarea la bacalaureat va fi îmbunătăţită, toate unităţile şcolare vor fi dotate cu camere de luat vederi, astfel încât să nu mai avem situaţii pe care le-am avut anul trecut, centre fără aparatura necesară. Să nu existe centre fără aparatură necesară. Cele 638 de centre vor avea camere de luat vederi poziţionate pe elevi, nu pe geamuri şi pe uşi", a spus Liviu Pop, în emisiunea "După 20 de ani" difuzată duminică de ProTv.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Bucureştenii decid viitorul oraşului: Referendum crucial în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Iată ce trebuie să ştii
Ministrul interimar al Educaţiei a precizat că săptămâna viitoare vor fi făcute controale pentru a verifica dacă în toate sălile există camere de supraveghere şi dacă ele funcţionează.
"Vom avea o situaţie, săptămâna viitoare ne vom deplasa în fiecare centru pentru a verifica dacă este în regulă ceea ce au declarat colegii noştri. Urmează să completăm acele săli cu aparatură. Suntem încorsetaţi, în 11 zile trebuie să organizăm examenul de bacalaureat", a adăugat Liviu Pop.
El a precizat că elevii prinşi copiind vor fi trataţi la fel ca în 2011, întrucât este aceeaşi metodologie de examen.
Întrebat cum crede că vor fi rezultatele la bacalaureat, Liviu Pop a spus că nu ştie.
"Nu ştiu cum vor fi rezultatele. Unii elevi au căzut în două sesiuni, acum plătesc deja. Numărul celor care susţin bacalaureatul acum este mult mai mare. Cred că elevii sunt mult mai bine pregătiţi", a mai spus ministrul interimar al Educaţiei în emisiunea "După 20 de ani".
În legătură cu subiectele pentru bacalaureat, ministrul Liviu Pop a spus că la acestea nu s-a intervenit întrucât erau terminate din 14 mai.
"Nu pot fi făcute altele pentru că durează şase luni. Nu ne poate acuza nimeni că am venit şi am dat subiecte noi", a adăugat Pop.
Întrebat câţi oameni cunosc subiectele pentru bacalaureat, Liviu Pop a răspuns că 24, apoi a ezitat.
"24 de oameni ştiu aceste subiecte. Un singur om le ştie în totalitate, subiectele, şeful instituţiei. Dar el este de o anumită disciplină", a spus ministrul interimar al Educaţiei.
Liviu Pop a adăugat că i-ar conveni ca gradul de dificultate al subiectelor să fie la fel ca în 2011.
"Mi-ar conveni să fie la fel ca şi anul trecut, să vedem o radiografie clară", a precizat Liviu Pop.
Întrebat dacă o rată de promovabilitate de 50 la sută este un eşec al sistemului de educaţie sau o realitate a pieţei, a faptului că elevii nu mai vor să înveţe pentru că au alte modele, Liviu Pop a răspuns: "Puţin din fiecare".
"Pentru că noi, în afara examenului de bacalaureat, nu mai avem altele care ierarhizează la nivel naţional educaţia. Au fost eliminate admiterea în liceu şi treapta", a precizat Pop.
El a adăugat însă că susţine atât examenul de admiterea în liceu, cât şi examenul de admitere la facultate.
În legătură cu rezultatele slabe de la simulări, ministrul interimar al Educaţiei a spus că acestea nu sunt luate în seamă.
"O simulare în România nu seamănă cu una din SUA. Nu voi renunţa la aceste simulări, dacă voi fi ministru în 2013 vă voi spune", a mai spus Liviu Pop.
Luni începe examenul de bacalaureat pentru olimpici, organizat la Bacău. La această sesiune specială de bacalaureat s-au înscris 928 de liceeni, membri în loturile naţionale lărgite care se pregătesc pentru olimpiadele şi concursurile internaţionale.
Examenul de bacalaureat din acest an va fi organizat exact pe baza sistemului de anul trecut, inclusiv cu faimoasele camere de luat vederi, anunţa premierul Victor Ponta, săptămâna trecută, la emisiunea "După 20 de ani", arătând că el urăşte şi detestă frauda şi furtul.
Anul trecut, la examenul de bacalaureat s-au înregistrat rezultate catastrofale, în condiţiile în care candidaţii nu au putut copia, fiind monitorizaţi în săli cu camere video. Astfel, rezultatele obţinute de elevi la examenul de bacalaureat din acest an fost cele mai slabe din ultimele două decenii: peste o sută de mii de absolvenţi picaţi în prima sesiune, alţi aproape o mie eliminaţi pentru copiere şi şcoli fără niciun candidat admis.
Deşi rezultatele ar fi trebuit să tragă un semnal de alarmă, iar numărul celor eliminaţi pentru fraudă şi prezenţa camerelor de supraveghere în clase erau argumente suficient de puternice pentru a nu mai copia la examen, nici în sesiunea a doua, numită "de toamnă", nu s-au înregistrat rezultate mai bune.
Citește pe alephnews.ro: Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Lumină misterioasă pe cerul Ploieștiului, noaptea, la ora 23:57. 'Odată cu acest sunet dubios, s-a întrerupt și emisia la TV'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe