- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (07.01.2018, 14:55)
- Oana Despa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Liviu Pop, ministrul Educaţiei, bilanţ după şase luni de mandat: Legea manualului, elaborată. Proiectul de digitalizare, lansat
Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a făcut public raportul de activitate după şase luni de la preluarea mandatului, el precizând că a avut mai multe reuşite, între care se numără Compendiul introductiv pentru gimnaziu, legea manualului sau proiectul pilot de digitalizare a şcolilor dintr-un judeţ.
Urmărește
952 afișări
Liviu Pop, ministrul Educaţiei, bilanţ după şase luni de mandat: Legea manualului, elaborată. Proiectul de digitalizare, lansat
„Programele şcolare pentru clasa a V-a se aplică din septembrie 2017. Pentru clasa a V-a, s-a distribuit în şcoli Compendiul introductiv pentru gimnaziu, care a acoperit conţinuturile tuturor disciplinelor de studiu până la tipărirea şi distribuirea manualelor în şcoli. Ultimele contracte de furnizare pentru manualele de clasa a V-a au fost semnate în data de 18.10.2017", reiese din raportul de activitate al ministrului Educaţiei.
Chiar dacă ministerul a semnat contractele de livrare a manualelor pentru clasa a V-a, încă din luna octombrie, nici până în prezent nu se ştie câte edituri au întârziat manualele în şcoli şi ce amenzi s-au dat din această cauză.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Legea manualului a fost o altă noutate, prin transformarea Editurii Didactice şi Pedagogice într-o societatea comercială cu capital integral de stat, în subordinea Ministerului Educaţiei.
„Societatea Editura Didactică şi Pedagogică SA va realiza manualele şcolare la solicitarea directă a Ministerului Educaţiei Naţionale, pe bază de contract. Complementar, poate desfăşura şi alte activităţi conexe pentru realizarea obiectului său de activitate", se mai arată în document.
În raportul de activitate, Liviu Pop a menţionat şi proiectul-pilot de digitalizare a unui judeţ. Astfel, toate unităţile şcolare din Buzău vor fi dotate cu tablete pentru uzul elevilor, laptopuri pentru profesori, table inteligente, videoproiectoare şi ecrane de proiecţie.
Stimularea învăţământului dual a fost o altă măsură luată de minister în ultimele şase luni. Astfel, a fost finalizat planul metodologic, iar pentru anul şcolar în curs s-au realizat 106 clase de învăţământ dual. De asemenea, a fost reorganizat Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic, incluzându-se domeniul educaţiei antreprenoriale.
Printre alte realizări amintite de Liviu Pop se numără şi alocarea fondurilor de la bugetul de stat pentru obiectivele de investiţii privind construcţia şi reabilitarea a 500 de creşe, grădiniţe, şcoli.
În raportul de activitate este menţionat şi proiectului strategic CRED (Curriculum relevant, educaţie de calitate pentru toţi) prin care se va revizui curriculumul pentru învăţământul primar şi gimnazial, se vor forma cadre didactic, bugetul fiind de 42 de milioane de euro.
„La solicitarea MEN, inspectoratele şcolare îşi dezvoltă, pe site-urile proprii, un spaţiu de organizare a resurselor educaţionale deschise pentru sprijinirea elevilor şi profesorilor în procesele de învăţare-predare-evaluare (diferite tipuri de materiale de învăţare, suporturi de curs, proiecte, experimente şi demonstraţii, dar şi programe şcolare, ghiduri pentru profesori, alte materiale educaţionale cum ar fi articole, module, prezentări ce acoperă atât sfera curriculară, cât şi cea extracurriculară)", se mai arată în raportul lui Liviu Pop.
Ministerul Educaţiei a continuat programul pilot Masa Caldă, proiect demarat de fosta guvernare, prin care se alocă un suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 50 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat.
În ceea ce priveşte programul Şcoala după Şcoală, a fost realizată inventarierea intervenţiilor derulate la nivel naţional şi a fost revizuită metodologia de organizare a acestui program.
Liviu Pop vorbeşte, în raportul său de activitate, şi de măsuri înteprinse la nivelul invăţământului superior, în special pentru studenţii proveniţi din grupuri dezavantajate, în vederea creşterii participării în învăţământul terţiar, prin acordarea burselor sociale de cel puţin 600 de lei pe lună.
"Prin Proiectul privind Învăţământul Secundar (ROSE), 8 instituţii de învăţământ superior de stat au derulat, în perioada iulie - septembrie 2017, 20 de programe de vară de tip punte pentru mai mult de 1.000 de elevi, prin Schema de Granturi Competitive pentru universităţi – Programe de vară. Se află, de asemenea, în curs de implementare 12 proiecte în cadrul Schemei de granturi pentru Centre de învăţare, precum şi 60 de proiecte necompetitive, având ca obiectiv general creşterea gradului de retenţie în primul an de studii universitare, în special pentru studenţii aflaţi în situaţii de risc", se mai menţionează în raportul respectiv.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Adolescentul care a provocat trei accidente rutiere pe DN17, în urma cărora o fată de 16 ani a murit şi alte cinci persoane au fost grav rănite, arestat preventiv
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe