Liviu Pop: Nu cred că se va ajunge la o grevă generală în învăţământ, nu este clar motivul nemulţumirilor

Fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, joi, că nu consideră că se va ajunge la o grevă generală în învăţământ, deoarece sunt bani în bugetul Educaţiei pentru anul 2018, iar aceştia acoperă toate creşterile salariale, adăugând că nu îi este clar motivul nemulţumirilor.

Urmărește
129 afișări
Imaginea articolului Liviu Pop: Nu cred că se va ajunge la o grevă generală în învăţământ, nu este clar motivul nemulţumirilor

Liviu Pop: Nu cred că se va ajunge la o grevă generală în învăţământ, nu este clar motivul nemulţumirilor

„Nu-mi este clar care este motivul pentru care există astăzi nemulţumiri. Am avut discuţii nenumărate cu liderii de sindicat cât am fost ministru al Educaţiei, au avut informaţiile corecte, absolut toate, şi în ceea ce înseamnă bugetul Educaţiei - avem bani în bugetul Educaţiei pentru anul 2018, care acoperă toate creşterile salariale, inclusiv pe cea din martie, inclusiv sporurile pe care ieri Guvernul le-a adoptat prin Hotărâre de Guvern. Deci de ieri avem suplimentar până la 15%, în funcţie de categoriile de salariaţi, sporuri. De aceea eu nu cred că se va ajunge la o grevă generală. Ştim că sunt două probleme, le ştie toată lumea: cea legată de reîncadrarea unor categorii de personal din învăţământul preuniversitar, prin aplicarea legii salarizării unitare, lucru care se poate rezolva în Parlament, nu văd astăzi o soluţie la nivel de Guvern pentru a rezolva această situaţie”, a răspuns Pop, întrebat ce opinie are despre sindicatele libere care au anunţat că nu exclud ca la flinalul lunii să existe din nou o grevă generală în învăţământ.

Pop a fost votat preşedinte al Comisiei de învăţământ din Senat, luându-i locul senatoarei Ecaterina Andronescu.

„Am fost ales în şedinţa de grup de ieri, au votat colegele, mulţumesc pentru vot, sunt convins că tot ceea ce ne-am angajat în programul de guvernare vom pune la punct şi prin Comisia de învăţământ din Senat. Nu am făcut un pas în spate la minister, nu o văd ca pe o formă de compensare. Mi-am depus candidatura, am fost votaţi şi eu, şi doamna Andronescu, prin vot secret de către colegii noştri, toţi cei 31 de senatori care au fost prezenţi”, a declarat Pop.

Întrebat dacă a discutat cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, înainte să îşi depună candidatura, Pop a răspuns că nu.

„Nu am discutat cu preşedintele partidului referitor la această funcţie, am discutat cu câţiva colegi după ce am depus candidatura, cum de altfel e absolut normal”, a precizat fostul ministru.

În ceea ce priveşte priorităţile Comisiei de învăţământ, Pop a spus că sunt multe proiecte de lege care au rămas nerezolvate în comisie.

„Prioritatea numărul unu este legea manualului şcolar, pe care am înaintat-o către Parlament, atunci când am fost în Guvern, şi avem nevoie de Legea manulului şcolar să fie adoptată în regim de urgenţă, în aşa fel încât baronii manualelor să nu se întoarcă înapoi în Ministerul Educaţiei”, a adăugta Liviu Pop.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici