Liviu Popa: Prefer să supăr decât să mint - există corupţie în IGPR, dar la un nivel extrem de redus

Şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, a declarat vineri seară că, în ceea ce priveşte corupţia în IGPR, ar minţi dacă ar spune că nu există şi ar supăra dacă ar spune că există, astfel că preferă să supere, însă subliniază că fenomenul este la un nivel "extrem de redus".

Urmărește
561 afișări
Imaginea articolului Liviu Popa: Prefer să supăr decât să mint - există corupţie în IGPR, dar la un nivel extrem de redus

Liviu Popa (Imagine: Silvana Armat/Mediafax Foto)

"Aş minţi dacă aş spune să nu există corupţie în Poliţie şi aş supăra dacă aş spune că există. Eu prefer să supăr, sigur că există corupţie, dar vă asigur că este la un nivel extrem de redus", a afirmat Liviu Popa, vineri seară, la Realitatea TV.

El a spus că fenomenul este ţinut sub control şi de faptul că Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) este singurul minister care are un "serviciu ce verifică oamenii" din interior.

Popa a spus că angajaţii predispuşi la corupţie sunt mai ales cei care interacţionează direct cu cetăţenii, precum poliţiştii rutieri, astfel că va propune ca maşinile să nu mai fie oprite de poliţişti pentru acordarea amenzilor, ci să fie doar filmate, după care amenda să fie trimisă cetăţeanului acasă.

Şeful Poliţiei Române a subliniat însă că majoritatea poliţiştilor sunt oameni de calitate, care îşi fac meseria cu dedicaţie, însă, "din păcate", imaginea IGPR are de suferit din cauza unor exemple negative.

Şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, a declarat, în ianuarie, la Cluj, că ar vrea să fie făcute disponibilizări în Poliţia Română pentru că "sunt suficienţi poliţişti beţivi şi nenorociţi" şi ar trebui să plece cei care fac Poliţia de ruşine.

"Este posibil să se facă disponibilizări în Poliţie. Din punct de vedere personal, aş vrea să se facă disponibilizări în Poliţia Română, pentru că este un moment extrem de prielnic de modernizare a Poliţiei şi de asanare a mediului poliţienesc. Avem suficienţi poliţişti beţivi, nenorociţi. Până acum, pentru nemuncă, niciunul nu a fost dat afară. S-a spus cine nu munceşte nu greşeşte, cine nu greşeşte merită să fie promovat. Ar trebui să plece cei care fac Poliţia de ruşine. Avem peste 7.000 de poliţişti cercetaţi prealabil şi sancţionaţi disciplinar, dintre care 2.000 sunt sancţionaţi de două ori de la apariţia statutului poliţistului în 2002", afirma atunci Liviu Popa.

Ministerul Administraţiei şi Internelor a început recent procesul de reorganizare a instituţiei, fiind vizate 10.000 de posturi.

Peste 5.000 de angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor nu au promovat examenele de evaluare pentru stabilirea numărului de cadre disponibilizate în cadrul procesului de reorganizare a instituţiei, a declarat, joi, ministrul Traian Igaş.

La examene s-au înscris aproape 42.000 de angajaţi, iar 36.069 au promovat probele de concurs. Alţi 5.105 nu au promovat examenul, iar peste 700 nu s-au prezentat. Igaş a subliniat că după încheierea concursurilor la începutul lunii octombrie Ministerul Administraţiei şi Internelor va avea un număr de angajaţi mai mic cu 10.000

Ministrul Traian Igaş spunea recent că aproximativ 30.000 de oameni din MAI au intrat "pe pile", iar în ultimii 13 ani au fost angajate 63.500 de persoane care nu au pregătire militară. El afirma şi că unele avansări din structurile MAI au fost făcute doar pe pile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici