Liviu Popa: Trebuie să ne asumăm că unii sunt poliţişti doar cu numele, sunt "beţivi şi leneşi"

Şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că nu s-a referit la poliţiştii români în general, ci la acei angajaţi cu probleme, pentru că trebuie ca cineva să îşi asume faptul că unii sunt "beţivi şi leneşi" iar cei care sunt poliţişti doar cu numele nu au loc în Poliţie.

Urmărește
9 afișări

Liviu Popa a precizat, vineri, referitor la declaraţiile făcute de el la Cluj, că nu s-a referit la poliţiştii români, în general, ci la unii angajaţi cu probleme.

"S-a pus problema dacă vor fi daţi poliţişti afară şi am zis «da». Avem probleme, trebuie să ne asumăm faptul că sunt poliţişti care sunt beţivi, care sunt leneşi şi care n-au loc în Poliţie", a spus şeful Poliţiei Române.

El a precizat că momentul de faţă este prielnic pentru "a asana" mediul poliţienesc, dând afară din instituţie astfel de angajaţi, care "sunt poliţişti numai cu numele".

"Poliţiştii cu probleme, din punctul meu de vedere, pot fi daţi afară în acest moment", a conchis Liviu Popa.

Şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, a declarat, vineri, la Cluj, că ar vrea să fie făcute disponibilizări în Poliţia Română pentru că "sunt suficienţi poliţişti beţivi şi nenorociţi" şi ar trebui să plece cei care fac Poliţia de ruşine.

Popa a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că momentul actual este extrem de prielnic pentru modernizarea Poliţiei şi "asanarea mediului poliţienesc".

"Este posibil să se facă disponibilizări în Poliţie. Din punct de vedere personal, aş vrea să se facă disponibilizări în Poliţia Română, pentru că este un moment extrem de prielnic de modernizare a Poliţiei şi de asanare a mediului poliţienesc. Avem suficienţi poliţişti beţivi, nenorociţi. Până acum, pentru nemuncă, niciunul nu a fost dat afară. S-a spus cine nu munceşte nu greşeşte, cine nu greşeşte merită să fie promovat. Ar trebui să plece cei care fac Poliţia de ruşine. Avem peste 7.000 de poliţişti cercetaţi prealabil şi sancţionaţi disciplinar, din care 2.000 sunt sancţionaţi de două ori de la apariţia statutului poliţistului în 2002", a afirmat Liviu Popa.

Potrivit acestuia, în toate cazurile de abateri se va face o analiză absolut transparentă şi obiectivă, iar deciziile vor fi luate în comun de conducerile inspectoratelor.

Întrebat câţi poliţişti ar trebui să aibă Poliţia Română, şeful IGPR a spus că Poliţia ar putea avea şi 500.000 de oameni, la pretenţiile care există, dar pot rămâne şi 55.000 din cei 55.500 câţi sunt în prezent, "dacă sunt buni".

"În viziunea mea, pot fi şi 500.000 şi vă asigur că avem nevoie de 500.000 de poliţişti. Poliţia trebuie să fie eficientă, să nu delapidăm banul public. Ăsta e rolul managerului Poliţiei. În 1990 aveam 5-10 calculatoare în Poliţie, acum avem zeci de mii, dar birocraţia a crescut exponenţial. Sunt extrem de multe cheltuieli pe care le facem fără nicio eficienţă. Cred că va trebui să introducem principiile de privat în partea publică a activităţii noastre", a spus chestorul Popa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici