- Home
- Social
- CĂLĂRAŞI, (24.06.2012, 11:57)
- Departamentul Corespondenţi , Andreea Unturica , Gabriel Degeratu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Localnicii din Curcani, la urne încă de la primele ore ale dimineţii, organizatorii au pus garduri
Localnicii din comuna călărăşeană Curcani, unde duminică au fost reluate alegerile locale, s-au dus la urne încă de la primele ore ale dimineţii şi stau la coadă ca să voteze, organizatorii scrutinului aşezând garduri pe aleile de legătură dintre şosea şi intrările în secţiile de votare.
Urmărește
144 afișări
Localnicii din Curcani, la urne încă de la primele ore ale dimineţii, organizatorii au pus garduri (Imagine: Arhiva MediafaxFoto)
Alegerile locale în comuna călarăşeana Curcani au fost reluate duminică, potrivit deciziei Biroului Electoral Central, iar la şcoala generală unde sunt amenajate cele trei secţii de votare oamenii stau la coadă în ordine, sub supravegherea jandarmilor şi a poliţiştilor.
Votul a început la ora 7.00, iar organizatorii scrutinului au aşezat garduri pe aleile care fac legătura între şoseaua principală şi intrările în secţiile de vot pentru a evita posibilitatea ca oamenii să se împrăştie în curtea şcolii, aşa cum s-a întîmplat în urmă cu două săptămâni.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Coaliția PSD-PNL-UDMR stabilește datele alegerilor prezidențiale. Primul tur, înainte de Paște?
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Pentru a putea vota, alegătorii trebuie să stea la coadă aproape o oră şi jumătate, aglomeratia fiind mare încă de la primele ore ale dimineţii, mulţi dintre cei prezenţi acum la urne spunând că nu au putut vota pe 10 iunie din cauza incidentelor care au avut loc şi a închiderii temporare a secţiilor de votare.
"Eu nu am mai putut ajunge în secţie acum două săptămâni. Am venit de două ori, o dată când s-a întîmplat scandalul, apoi am mai venit o dată spre final, dar din cauza aglomeraţiei şi a scandalulului s-a făcut ora de închidere şi nu am mai apucat să votez. Sper ca astăzi să apuc să votez şi vreau ca azi să nu se mai întâmple ce s-a întâmplat atunci, să fie totul corect şi să nu mai fie conflict, dar nici cu alegeri incorecte nu era bine, e bine că s-a repetat", a declarat o femeie care aştepta la coadă să intre la vot.
La Curcani, judeţul Călăraşi, sunt aproximativ 4.200 de oameni cu drept de vot şi patru candidaţi, iar pe 10 iunie s-au prezentat la urne aproximativ 2.800 de alegători.
Biroul Electoral Central a decis reluarea alegerilor în localitate după scandalul izbucnit în 10 iunie, când scrutinul a fost întrerupt mai multe ore, după ce candidatul unei formaţiuni, alături de şapte persoane, au pătruns în cele trei secţii de votare şi au distrus urnele cu buletine, invocând o fraudă electorală, iar aproximativ 150 de persoane s-au revoltat în faţa şcolii, îmbrâncindu-se cu jandarmii, motivând că alegerile sunt ilegale.
IPJ Călăraşi a deschis o anchetă şi i-a identificat pe cei opt agresori, care au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Ulterior, a fost depusă la BEC o cerere de anulare a alegerilor din comuna Curcani, solicitare care a fost aprobată.
Potrivit legii, dacă BEC decide anularea alegerilor dintr-o circumscripţie electorală, în cazul în care constată, pe baza probelor administrate, că votarea şi stabilirea rezultatului alegerilor au avut loc prin fraude de natură a modifica atribuirea mandatelor în circumscripţia electorală respectivă, Biroul va dispune repetarea scrutinului în termen de cel mult două săptămâni de la constatarea fraudei.
Noile alegeri au loc în aceleaşi condiţii, folosindu-se aceleaşi liste electorale şi aceleaşi liste de candidaţi şi candidaturi independente, cu excepţia cazurilor în care s-a dispus de către birou anularea unei liste de candidaţi sau a unor propuneri de candidaturi independente, în sarcina cărora s-a reţinut comiterea fraudei care a determinat anularea alegerilor.
Cetăţenii cu drept de vot din şase localităţi - Tărnova (Arad), Răsmireşti (Teleorman), Moieciu (Braşov), Curcani (Călăraşi), Mangalia (Constanţa) şi Mireşu Mare (Maramureş) - sunt aşteptaţi duminică la vot pentru alegerea primarului.
În două dintre localităţi - Curcani şi Mangalia - alegătorii sunt aşteptaţi să se pronunţe, prin vot, şi asupra listelor de candidaţi pentru Consiliul Local.
În comuna Curcani, judeţul Călăraşi, scrutinul pentru primar şi cel pentru Consiliul Local au fost anulate în urma cererii în acest sens de către reprezentanţii Alianţei Popular-Creştine.
BEC a constatat că, în urma incidentelor care au avut loc în această comună, nu există certitudinea că voturile real exprimate până în momentul producerii incidentelor au fost conservate, ca atare, după distrugerea urnelor.
Membrii BEC au apreciat că aceste împrejurări "au denaturat scopul procesului electoral, conducând la vicierea rezultatului alegerilor prin imposibilitatea stabilirii voinţei reale a alegătorilor exprimată prin vot".
În această comună se vor confrunta pentru a câştiga mandatul de primar patru candidaţi: Aurică Gazu (USL), Ştefan Fileaţă (APC), Eugen Marian Enciu (PP-DD) şi Viorel Petre (Forţa Civică).
Pentru cei 4.260 cetăţeni cu drept de vot din comună au fost amenajate trei secţii de votare.
Citește pe alephnews.ro: Sonda Parker Solar Probe a ajuns la 6,1 milioane kilometri față de Soare. Cristian Român: „A zburat cu cea mai mare viteză atinsă vreodată de un obiect creat de mâna omului”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe