- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Locuitorii Snagovului hotărăsc prin vot dacă vor avea un circuit de Grand Prix în comună
Locuitorii celor cinci aşezări ale comunei Snagov vor hotărî, prin referendumul organizat de autorităţi, duminică, dacă vor avea, pe actualul islaz, un circuit automobilistic, spaţii comerciale, restaurante şi un hotel, sau nu.
Locuitorii Snagovului hotărăsc prin vot dacă vor avea un circuit de Grand Prix în comună
În cele cinci localităţi care aparţin comunei Snagov au fost înfiinţate patru secţii de votare pentru desfăşurarea referendumului.
Secţia 1 de votare este la şcoala din Snagov Sat, acolo unde ar trebui să se prezinte aproxiamativ 1.200 de persoane cu drept de vot, cea de-a doua secţie este în localitatea Ghermăneşti, circa 1.750 de persoane, o alta în localitatea Ciofliceni, cu aproximaţie 800 de persoane şi ultima în Tâncăbeşti, în jur de 1.200 de persoane.
Preşedinta secţiei de votare din Snagov Sat, Marcela Haida, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX că până la ora prânzului s-au prezentat la vot aproximativ 30 la sută dintre cei care trebuie să voteze, însă, ţinând seama de faptul că majoritatea lor sunt persoane în etate, probabil că vor veni să voteze după-amiază sau după slujba de la biserică.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ilie Bolojan: Crin Antonescu nu a făcut un pas în spate, a ridicat probleme corecte privind candidatura sa
-
Lasconi afirmă că Ciolacu şi Iohannis se joacă cu democraţia din România: „Antonescu este o marionetă într-un joc pentru păstrarea puterii”
-
Schimbare tactică a ruşilor. Experţii cred că armata lui Putin a rămas fără echipamente
Marcela Haida a mai spus că la secţia de votare din Ghermăneşti există aproximativ 70 de cereri de deplasare cu urna mobilă pentru persoanele care nu-şi pot exercita acest drept venind la secţie.
La mai puţin de o sută de metri de secţie, la aceeaşi oră, un grup de bărbaţi stătea "la o bere" la terasa de lîngă curtea şcolii. În faţa secţiei, doi poliţişti urmăreau desfăşurarea votului.
Cei mai mulţi săteni care au venit la urne sunt persoane de vârstă medie sau chiar bine trecute de aceasta. Unul dintre ei, Valeriu Rădescu, de 66 de ani, spune că a votat pentru construirea unui complex comercial şi sportiv pentru că "oricum terenul acela nu mai era exploatat". El spune că a aflat detalii despre acest proiect pentru că a participat la şedinţa în care Primăria a hotărât concesiunea terenului.
De altfel, cei mai mulţi dintre cei care vin la secţii ştiu despre ce este vorba şi aleg în cunoştinţă de cauză. În ultimele zile, în comună au fost puse afişe în care li se explica ce este cu acest proiect. În plus, mass media a popularizat proiectul.
"Am venit să votez, dar nu ştiam pentru ce, dar i-am întrebat pe cei care erau afară şi mi-au spus. Oricum primarul ăsta este cel mai milos dintre toţi", a spus Georgeta Dumitru, de 80 de ani, care a venit să voteze de dragul edilului, dar s-a şi lămurit despre ce este vorba înainte de a băga buletinul în urmă.
"Am venit să votez să aibă tineretul ce să muncească. Aici la noi merge vorba din gură în gură, nu ca la Bucureşti la voi. Am auzit că se face parc pentru copii şi locuri de muncă pentru tineret şi pentru asta am venit să votez", a spus, la rândul ei, Vasilichia Muscale, cu cinci ani mai mică decât consăteanca sa.
În secţia de votare de la Ghermăneşti, până la ora prânzului, veniseră să îşi exprime votul peste trei sute de persoane, aşa după cum a declarat Dorobanţu Constantin, preşedintele secţiei de votare.
La secţia de votare nr. 3, care funcţionează în incinta şcolii de la Ciofliceni, până la ora 14.00, din cei 800 de cetăţeni cu drept de vot se prezentaseră la urne 300.
Consilierul local Maican Nicolae a declarat că în privinţa acestui proiect au fost organizate discuţii informale cu reprezentanţii "obştei" înainte de hotărârea Consiliului Local Snagov prin care s-a acordat "avizul de principiu" firmei care a propus proiectul.
Potrivit lui Maican proiectul iniţial a fost conceput pentru trerenul de la Moara Vlăsiei dar pentru că acest teren nu avea "nod de descărcare" de pe autorstradă a fost ales terenul de la Snagov.
George Prelea, iniţiatorul acestui proiect a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că dacă referendumul va fi validat, într-o lună se vor termina negocierile cu Primăria în urma cărora toate hârtiile vor fi gata, urmând ca în şase luni să fie obţinute toate avizele şi autorizaţiile necesare şi că în următoarele 18 luni proiectul să fie gata.
Terenul pentru care oamenii au fost chemaţi la urne este proprietatea localităţii, iar dacă ei se opun, nu se poate construi nimic pe el. Oamenii par să fie însă în favoarea schimbării.
La fel gândeşte şi primarul Muşat Apostol care, cu patru zile în urmă, spunea că oricum, ca islaz, spaţiul nu este folosit, pentru că localnicii nu mai au decât 27 de vaci şi 20 de oi.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.