"Suntem în situaţia în care preţul barilului de petrol scade, dar cel al gazelor continuă să crească", a afirmat Arnaut.
Potrivit acestuia, preţul gazelor din import este estimat să crească până la sfârşitul anului de la 510-520 de dolari pe 1.000 de metri cubi la 540-550 de dolari pe 1.000 metri cubi.
Preţul gazelor este fixat în funcţie de cel al barilului de petrol, variaţiile ascendente sau descendente ale preţului petrolului sunt preluate de preţul gazelor într-un interval de 4-6 luni.
Arnaut a afirmat că Distrigaz Sud se află în negocieri cu autorităţile.
"Vom fi într-o situaţie din ce în ce mai gravă dacă autorităţile vor refuza (recunoaşterea creşterii preţului gazelor din import în tarife n.r.)", a spus Arnaut.
Distrigaz Sud şi E.On Gaz România, cei doi mari distribuitori şi furnizori de gaze, au cerut ANRE, în luna septembrie, să crească preţul gazelor livrate populaţiei.
ANRE a decis, însă, să păstreze nivelul tarifelor, la 1 noiembrie, şi a anunţat că preţul va rămâne nemodificat până la sfârşitul anului şi ar putea să scadă în a două parte a anului 2009.