Lor le datorezi România de azi: Top 10 personaje care au apărat ţara noastră

  • Lor le datorezi România de azi. Istoria a fost scrisă în urmă cu secole pentru ca tu să ai azi o ţară.
  • Primul care a visat la România a fost Mihai Viteazu.
  • Cu sânge a scris România şi Ecaterina Teodoroiu, Cuza, Regina Maria, Regii României, mareşali şi oameni politici cum azi nu mai întâlneşti.
Urmărește
1574 afișări
Imaginea articolului Lor le datorezi România de azi: Top 10 personaje care au apărat ţara noastră

Lor le datorezi România de azi: Top 10 personaje care au apărat ţara noastră

Primul principe român de epocă modernă, Mihai Viteazu este simbolul Unirii, pentru că el a proiectat ceea ce, secole mai târziu, a însemnat RomâniaTransilvania, Moldova şi Ţara Românească unite au fost „POHTA CE-AM POHTIT” împlinit la 1600. Două secole şi jumătate mai târziu, Alexandru Ioan Cuza avea să înfăptuiască din nou Unirea. În 24 ianuarie 1862. Şi am spus atunci, pentru prima dată, „ROMÂNIA”. Tot Cuza a dus capitala la Bucureşti.

Dinastia Hohenzo-llern-Sig-marin-gen a ajuns în România odată cu regele Carol I. Carol I a obţinut independenţa ţăriia redresat economia, a dotat ţara cu o serie de instituţii specifice statului modern şi a pus bazele unei dinastii. Cu siguranţă îţi aminteşti faptele de eroism ale Ecaterinei Teodoroiu. Un copil cât o ţară. O femeie născută să lupte pentru libertateAvea 23 de ani când a ajuns pe front, în primul război Mondial.

Regina Maria. Un nume atât de drag românilor. Dar poate nu ai ştiut că ea a fost prima care a vorbit despre graniţele României, la Conferinţa de Pace de la Paris. Influenţa, prestanţa şi farmecul personal al Reginei au reuşit să îi determine pe mulţi politicieni europeni să aibă o atitudine favorabilă faţă de România.

Regele Ferdinand, regele întemeietor al României Mari. În 1889, când a venit în România, chemat de Regele Carol I, unchiului său, Ferdinand avea 24 de ani, dar cunoştea deja limba română, deşi era născut în inima Germaniei. S-a dovedit a fi mai român decât mulţi români. Regele Mihai a fost poate cel mai iubit rege al românilor.Şi-a început prima domnie când avea doar 6 ani, în 1927, după decesul lui Ferdinand şi renunţarea la tron a tatălui său, Carol al II-lea, care a plecat din ţară alături de Elena Lupescu, amanta sa.

Iuliu Maniu a fost un politician, deputat de Transilvania în Dieta de la Budapesta, de mai multe ori prim-ministru al României. Alături de alţi politicieni ai vremii a participat hotărâtor la pregătirea unirii Transilvaniei cu Vechiul Regat.

Când vorbeşti despre România, nu poţi ocoli numele Brătienilor. Ion I.C. Brătianu a făcut din reîntregirea României proiectul său capital. Primul Război Mondial i-a adus glorie generalului de divizie Alexandru Averescu, comandant al Armatei a II-a. Ingenios şi plin de iniţiativă, Averescu a avut conflicte cu Marele Cartier General, condus de generalul Prezan.

El a condus Armata a II-a în bătăliile de la Mărăşti şi Oituz. Îţi spun acum despre Smaranda Braescu care, în 1936, devine prima femeie care traversează Mediterana fără escală, iar anul 1942 o găseşte pe frontul de la Stalingrad pe prima femeie pilot.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici