Lovitură de un milion de dolari: Reţea de fraudă cu carduri, condusă de români, dezmembrată în SUA

O operaţiune amplă desfăşurată simultan în România şi Statele Unite ale Americii a dus la destructurarea unei reţele internaţionale de crimă organizată, specializată în fraude cu carduri bancare şi spălare de bani.

Urmărește
923 afișări
Imaginea articolului Lovitură de un milion de dolari: Reţea de fraudă cu carduri, condusă de români, dezmembrată în SUA

Lovitură de un milion de dolari: Reţea de fraudă cu carduri, condusă de români, dezmembrată în SUA

Procurorii DIICOT Galaţi, împreună cu omologii lor americani şi cu sprijinul mai multor agenţii de aplicare a legii din ambele ţări, au coordonat, joi, o serie de percheziţii simultane. În România, s-au făcut 10 percheziţii în judeţul Iaşi, în timp ce în California, SUA, au avut loc 3 percheziţii.

Potrivit anchetatorilor, reţeaua infracţională, formată din cetăţeni români şi bulgari, şi-a început activitatea în 2021 în California. Membrii grupării foloseau echipamente speciale pentru a copia şi clona datele de pe cardurile bancare ale cetăţenilor americani. Aceste informaţii erau apoi utilizate pentru a efectua retrageri ilegale de numerar, sumele sustrase depăşind 1 milion de dolari în perioada 2021-2024.

O parte din banii obţinuţi ilegal au fost investiţi în achiziţia de proprietăţi şi bunuri de valoare atât în SUA, cât şi în Mexic. O altă parte a fost trimisă în România prin diverse metode, inclusiv prin utilizarea de documente false şi disimularea banilor în colete cu bunuri de larg consum, informează DIICOT.

În urma percheziţiilor din România, autorităţile au confiscat 202.090 de euro şi 192.400 de dolari în numerar. De asemenea, au fost puse sub sechestru două imobile situate în Iaşi şi Podu Iloaiei. În California, au fost ridicate 550.000 de dolari în numerar şi bijuterii în valoare de 38.000 de dolari.

Trei persoane au fost plasate sub control judiciar în România pentru o perioadă de 60 de zile. În Statele Unite, mai mulţi membri ai grupării sunt, de asemenea, subiectul unor măsuri preventive.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
reţea,
fraudă,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici