- Home
- Social
- ALBA IULIA, (25.07.2017, 14:03)
- Dragos Suciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii, despre Cuminţenia Pământului: Comisioane de rambursare între 100.000 şi 200.000 de lei. Când vor fi daţi banii înapoi
Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a declarat, marţi, la Alba Iulia, că rambursarea banilor donatorilor care au participat la subscripţia publică pentru achiziţionarea Cuminţeniei Pământului înseamnă costuri între 100.000 şi 200.000 de lei, cu comisioanele, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
597 afișări
Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii, despre Cuminţenia Pământului: Comisioane de rambursare între 100.000 şi 200.000 de lei. Când vor fi daţi banii înapoi
Întrebat ce se va întâmpla cu banii strânşi în cadrul campaniei, ministrul Culturii a declarat că vor fi rambursaţi până în 31 decembrie 2017.
„În acest moment există discuţii cu Ministerul de Finanţe pentru că rambursarea banilor implică nişte costuri de comisioane bancare şi costuri de rambursare a banilor de către operatorii de SMS-uri. Există o cifră, nu este final, e doar estimată între 100.000 şi 200.000 de lei din comisioane. Vom identifica sursa, dacă nu reuşim să negociem cu băncile să nu perceapă aceste comisioane, iar banii vor fi rambursaţi conform Hotărârii de Guvern până la 31 decembrie 2017, urmând să vedem ce facem mai departe”, a spus Lucian Romaşcanu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
-
Casa Albă: Trupele nord-coreene de pe front se confruntă cu pierderi uriaşe
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
-
Efectele sabotajelor din Marea Baltică: NATO îşi va spori prezenţa în zonă
Întrebat dacă vor fi daţi toţi banii înapoi, chiar şi cei prin SMS-uri, ministrul a răspuns afirmativ.
Ministrul Culturii a participat, marţi, la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, la prima şedinţă solemnă a Comisiei Parlamentului României pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri şi a Războiului pentru Întregirea Neamului.
În cadrul campaniei de susţinere a subscripţiei naţionale pentru achiziţia operei lui Constantin Brâncuşi ,„Cuminţenia Pământului", lansată oficial în luna mai 2016 de către Guvenul Cioloş şi Ministerul Culturii, ar fi urmat să fie strânsă suma de şase milioane de euro.
Preţul pentru achiziţia operei "Cuminţenia pământului", negociat de către Ministerul Culturii din vremea Guvernului Cioloş şi actualii proprietari ai statuii, moştenitorii inginerului Gheorghe Romaşcu, era de 11 milioane de euro. Suma de cinci milioane de euro ar fi trebuit să fie alocată de Guvern, iar restul de şase milioane de euro din colectă publică. În cele din urmă tranzacţia nu a mai avut loc, iar banii trebuie returnaţi anul acesta celor care au donat pentru opera de artă.
Citeşte şi: Cristian Boureanu: Dacă eram judecător, mă arestam preventiv/ Instanţa decide dacă îl eliberează
Citeşte şi: Doi elevi din Constanţa au fost medaliaţi la Olimpiada internaţională Plurisciplinară Tuymaada din Rusia
Citeşte şi: O aeronavă Ryanair cu 183 de pasageri la bord a ieşit de pe pista de aterizare pe Aeroportul Otopeni
Citeşte şi: Zeci de avertizări meteo în câteva ore, pentru Bucureşti şi alte judeţe. Zonele unde va ploua cât pentru o săptămână/ Circulaţie în condiţii de ploaie torenţială, risc de acvaplanare, pe A1 Bucureşti-Piteşti
Citeşte şi: Jandarmii montani şi poliţiştii caută doi turişti care au dispărut de două zile în Munţii Leaota
Citeşte şi: Furtuna de la Bulz | Trei persoane rămân internate în spital, un bărbat fiind în stare gravă
Citeşte şi: Circulaţie îngreunată pe DN7, între Sibiu şi Vâlcea şi pe Autostrada Deva-Sibiu, din cauza lucrărilor
Citește pe alephnews.ro: Finlanda și Estonia lansează patrule navale în urma suspiciunii de sabotaj rusesc în cazul Estlink 2. Rutte: „NATO va spori prezența în Marea Baltică”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Drumul spre distracția de Revelion e aglomerat: Rute alternative și sfaturi esențiale pentru un drum sigur spre munte
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe