Lucrând de acasă, ajungi să lucrezi mai mult. Un studiu arată că ai lucrat 59 de ore suplimentare de muncă

  • Lucrând de acasă ajungi să lucrezi mai mult decât dacă ai merge la birou
  • Pe perioada pandemiei oamenii au lucrat în medie, cu 59 de ore mai mult
  • Vârsta la care e cel mai posibil să suferi de burnout a scăzut la 32 de ani
Urmărește
483 afișări
Imaginea articolului Lucrând de acasă, ajungi să lucrezi mai mult. Un studiu arată că ai lucrat 59 de ore suplimentare de muncă

Lucrând de acasă, ajungi să lucrezi mai mult. Un studiu arată că ai lucrat 59 de ore suplimentare de muncă

Munca de acasă nu e întotdeauna o binefacere. Poate ai observat şi tu că, lucrând de acasă, ai ajuns să munceşti mai mult decât înainte de pandemie. Se întâmplă fără să vrei şi fără să observi.

Un studiu realizat de The Office Group arată că 60% dintre oameni au lucrat mai mult de acasă. De la începutul pandemiei, şi-au adăugat în medie 59 de ore suplimentare de muncă, adică 7 zile lucrătoare în ultimele 5 luni. O treime dintre angajaţi spun că s-au simţit obligaţi să lucreze în plus pentru că au lucrat de acasă.

Aşa că nu e de mirare că vârsta la care e cel mai posibil să suferi de burnout a scăzut în doar câteva luni de la 44 la 32 de ani.

Alexandru lucrează într-o corporaţie şi a observat că ceva nu e în regulă.

„Mănânci în faţa laptopului, fumezi în faţa laptopului sau cu laptopul pe lână tine, mereu tragi cu ochiul să vezi dacă a mai intrat ceva, nu mai ştii dacă e weekend sau nu, nu ştii dacă s-a terminat programul şi tu încă lucrezi. Pur şi simplu a devenit totul foarte monoton în casă şi în împrejurimi”, spune Alexandru, analist HP. 

Soluţiile par simple, dar nu tocmai uşor de aplicat. Laura Giurge este expert în ştiinţe comportamentale şi are câteva sfaturi pentru tine.

„Să nu lucrezi noaptea sau în weekend, păstrează-ţi programul de lucru pe care-l ai în mod obişnuit, defineşte-ţi clar programul liber. Dacă nu ieşi din casă să mergi la birou asta nu înseamnă că munca nu se încheie niciodată”, spune Laura Giurge, doctor în ştiinţe comportamentale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici